Hlavní obsah

Polák: Po vítězství se jede i na sraz lépe

PRAHA/NORIMBERK

Fotbalisté Norimberka se v sobotu dočkali prvního vítězství v této bundesligové sezóně. Dvěma góly zdolali nováčka z Kolína nad Rýnem a celý zápas u toho byl i český reprezentant Jan Polák. "Konečně to přišlo!" jásal český reprezentant v telefonickém rozhovoru pro Právo.

Článek

"Poprvé jsme na podzim vyhráli, což je obrovská vzpruha pro celé mužstvo. I v některých minulých utkáních jsme hráli solidně, ale chybělo nám štěstí. Tentokrát jsme nedali soupeři šanci. Byli jsme celý zápas lepší. Hráli jsme hodně ofenzívně, vytvářeli jsme si šance a dávali i branky. Sám jsem sice na žádný gól nepřihrál ani neměl gólovku, ale určitě to byl můj nejlepší výkon v bundeslize.

Dařilo se mi ve hře dopředu i dozadu. Konečně jsem byl s výkonem spokojený, ale tím nechci říct, že bych už neodehrál dobré zápasy. Mám radost, že se nám povedlo naplno bodovat, a atmosféra v týmu je hned výrazně lepší. Škoda, že u toho nebyl Marek Nikl, ale po vyloučení v minulém kole dostal trest. Chybí nám i slovenský střelec Marek Mintál, který má zlomenou kůstku na malíčku.

Těší se na sraz

Po takovém vítězství se jede i na sraz reprezentace mnohem lépe. Už se na pondělí těším. Nominace do národního mužstva si hodně považuji a potkat se s dalšíma klukama je vždycky fajn. Čekají nás dva velice důležité zápasy, které rozhodnou o splnění našeho společného přání. Tím je start na mistrovství světa.

Marodka, která potkala národní mužstvo, je hodně nepříjemná a přišla v nejhorší možnou dobu, ale já vůbec nepochybuji, že zápasy zvládneme a budeme hrát nejméně baráž. Jistě, nahradit některé spoluhráče bude těžké. Navíc, pokud mám správné informace, není jistý ani start Milana Baroše s Vláďou Šmicrem.

Přesto si myslím, že jsme parta, která se dokáže semknout a ti, kteří vyběhnou v sobotu proti Nizozemcům, udělají jako jeden muž všechno pro úspěch. Vyprodaná Letná bude jistě naším dvanáctým hráčem a my uděláme doma důležitý krok, zajišťující druhé místo. Ve Finsku třeba budeme ještě bojovat o přímý postup."

Reklama

Související témata: