Hlavní obsah

Berle de Boerovi nestačí! Na čem to kouč Ajaxu vyráží kontrolovat Černého i další svěřence?

Amsterdam

Je k neudržení, musí za svými svěřenci. Zraněný trenér Frank de Boer nechce přijít o nic, co se týká fotbalistů Ajaxu, s nimiž je na cestě k titulu. Vyráží na tréninky i přesto, že se po zranění a operaci achilovky pohybuje především o berlích. Normálně chodit ještě pěkných pár dnů nebude.

Zraněný Frank de Boer našel způsob, jak se dostat na trénink

 
Článek

Trenér Ajaxu Frank de Boer si na tréninku přetrhl achilovku

Problém s mobilitou ho ovšem nezastaví. Když už je to s berlemi hodně složité, tak může využít vozítko, se kterým má vše v přípravě pod kontrolou. Tedy i českého mladíka Václava Černého. Žádné lajdání. A berle poslouží i jako instruktážní pomůcka.

Problém nastal už v březnu. Při nevinném nohejbálku se svými svěřenci De Boer uklouzl a zranil se. Zrovna krátce poté, co si mohl Ajax vychutnat ligovou výhru 2:0 nad svým největším rivalem v boji o titul a obhájcem prvenství Eindhovenem.

Pětačtyřicetiletý kouč se podrobil operaci a pár dnů se to v klubu muselo obejít bez něj. Teď už je opět ve středu dění.

Ajax vede před Eindhovenem o dva body. V posledním kole oba celky vyhrály. Eindhoven zdolal doma fotbalisty Tilburgu 2:0, De Boerův tým uspěl 1:0 na půdě Cambuuru.

Reklama