Hlavní obsah

Trenér Hearts: Bednář měl být už na mistrovství světa

EDINBURGH

Útočník Roman Bednář si podle trenéra fotbalistů Hearts Valdase Ivanauskase zasloužil být v českým týmu už na mistrovství světa. Litevského kouče potěšilo, že jeho svěřenec se objevil v nominaci Karla Brücknera na středeční přátelský zápas proti Srbsku, čekal prý ale, že po Bednářových výkonech v minulé sezóně bude povolán už pro šampionát v Německu.

Článek

"Mám radost kvůli Romanovi, že dostal pozvánku do reprezentace. Je to pro něj skvělá zpráva. Abych byl upřímný, divil jsem se, že on nebo Michal Pospíšil nebyli už v mužstvu pro mistrovství světa. Ale to není otázka pro mě, ale pro českého trenéra," řekl Ivanauskas listu Scotsman.

Uznal, že v českém mužstvu je velká konkurence. "Jsou tam velká jména, Jan Koller, Pavel Nedvěd a Milan Baroš, takže není snadné se mezi takové hráče dostat. Roman se ale nijak nenechal odradit tím, že tam nebyl, a nepolevil v tréninku. Letní příprava mu vyšla skvěle a myslím, že se mu to teď vyplácí," uvedl trenér edinburského mužstva, které sice dnes remízou 0:0 poprvé v lize ztratilo body, ale přesto vede tabulku.

Bednář opět patřil mezi nejlepší hráče, i když k dosavadním třem gólům žádný nepřidal. "Může dát letos opravdu hodně gólů. Dostává se v každém zápase do šancí, což je dobré znamení," chválil trenér třiadvacetiletého útočníka. V minulém ročníku dal bývalý mladoboleslavský fotbalista celkem sedm branek.

Reklama

Související témata: