Hlavní obsah

Polák: Dech nám nedochází, prostě jsme nevyhráli

Ani ve čtvrtém kole německé bundesligy neprohráli fotbalisté Norimberku. V duelu s Bochumí sice nebyli od porážky daleko, bod za remízu 1:1 ale nakonec zařídil výstavním gólem Jan Polák. "Další příležitosti jsme bohužel neproměnili," lituje český záložník v rozhovoru pro Právo.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jan Polák (uprostřed)

Článek

Norimberk doma na podzim poprvé ztratil body, navíc s průměrnou Bochumí. Dochází mužstvu dech?Především bych neřekl s průměrnou Bochumí, protože to je velmi nepříjemný soupeř. Myslím si, že nám dech nedochází, prostě jsme teď nevyhráli. Fanoušci z remízy nadšení nebyli, po skvělém začátku chtějí jen vítězství. Pořád platí, že Norimberk bude spokojený se středem tabulky a každá příčka výš je něco navíc.

Vy jste vstřelil vyrovnávací gól, podle agentur byl parádní. Jak jste ho viděl?Prohrávali jsme a mně se podařilo po půlhodině vyrovnat. Pálil jsem před hranicí šestnáctky levačkou. Míč se odrazil od břevna za čáru a pak zpátky k břevnu. Vypadal opravdu hezky. Další příležitosti jsme bohužel neproměnili.

Na jakém místě v sestavě jste hrál?Pravého ofenzívního záložníka nebo třetího útočníka, jak se to vezme. Měl jsem hodně ofenzívní úkoly, něco podobného jako v reprezentaci proti Slovensku, ale na druhé straně zálohy. V Norimberku hraji ještě víc dopředu, takže jsem víc vidět a mám častěji míč.

Zápas byl zajímavý i tím, že se potkalo pět českých fotbalistů...Celý ho odehrál Tomáš Galásek, ve druhé půli nastoupil i Marek Nikl. Já jsem dvacet minut před koncem střídal. Za Bochum hráli Pavel Drsek a Filip Trojan. S Pavlem jsme se jen pozdravili, ale s Filipem se znám dobře z mládežnických reprezentačních týmu, takže jsme si chvilku před utkáním popovídali.

Reklama

Související témata: