Hlavní obsah

Petr Čech by mohl být mimo hru půl roku

LONDÝN

Klidně i půl roku bez fotbalu by mohl být brankář české fotbalové reprezentace a londýnské Chelsea Petr Čech. Čtyřiadvacetiletý gólman utrpěl v sobotním utkání anglické Premier League zranění hlavy, které se nakonec ukázalo jako fraktura lebeční kosti a musel být operován v londýnské nemocnici. Podle odborníků nyní jeho léčba vyžaduje dlouhý klid.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Čech při tréninku české fotbalové reprezentace.

Článek

Prestižní londýnský deník Telegraph si ohledně stavu kolem Čecha přizval ke konzultaci známého odborníka na neurochirurgii Petera Hamlyna a ten rozhodně doporučuje, aby český gólman návrat na trávník neuspěchal. Pokud by se po svém zranění hlavy vrátil k fotbalu příliš brzy, mohlo by to mít údajně fatální následky.

"Riskoval by takzvaný "syndrom druhého nárazu." To znamená, že by při předčasném návratu po dalším nárazu mohlo dojít ke krvácení do mozku. Proto si myslím, že by Čech měl být v klidu alespoň půl roku. Pokud byla fraktura lebky většího rázu, tak i déle," tvrdí Hamlyn, ředitel centra pro sport a výzkum v londýnské nemocnici svatého Bartoloměje.

Podle Davida Trávníčka z agentury Sport Invest, která Čecha zastupuje, jsou však podobné úvahy předčasné. "Jde jen o čiré spekulace," uvedl v rozhovoru pro Sport.cz. Upřesnil ale, v jaké oblasti hlavy Čech zranění utrpěl. "Jedná se o místo nad levým uchem," dodal.

Aktuální informace o stavu české reprezentační jedničky představitelé agentury neměli v pondělí po poledni k dispozici. "Během dnešního dne ale budeme veřejnost informovat," doplnil Trávníček.

Reklama