Hlavní obsah

Co všechno umí FIFA 10 na PC?

V posledních dvou týdnech jsme vám postupně představovali nejzajímavější a nejinovativnější vlastnosti verzí FIFA 10 jednak pro PC a na druhé straně pro Xbox 360 a Playstaytion 3. Pojďme se nyní podívat na FIFA 10 pro osobní počítače a PS2.

Foto: FIFA 10 Team

Užijte si skvělého fotbalu na PC s FIFA 10!

Článek

S odkazem na úspěch FIFA 09 přináší nová FIFA 10 další pokračování nejúspěšnější fotbalové herní série EA Sports, autentický zážitek z nejpopulárnější hry planety. Na uživatele čekají skutečné kluby a početné ligové licence, stejně jako nově provedené úpravy herního systému a inovace, které dohromady tvoří komplexní fotbalovou simulaci. FIFA 10 pro PC se kromě grafických prvků zaměřuje na nabídku vylepšené podstaty herního systému a jeho výrazných inovací.

V reakci na ohlasy fanoušků FIFA se rozšíření dočkala řada prvků hry tak, aby poskytovaly dokonalejší a plynulejší herní zážitek. Prostě aby se hrál lepší fotbal! Konkrétně jde například o systém animací, které lépe odpovídají aktuální herní situaci, modernizovaný systém kolizí s dokonalejší logikou chování hráčů, kteří se kolizím snaží vyhnout, přepracované chování brankářů, nový systém střelby a vzdušných soubojů, účinnější podporu ze strany spoluhráčů a početnější možnosti centrování.

Kromě toho přibyly nové varianty vhazování, volných kopů a rohů, autentická rychlost hry a úroveň obtížnosti Legendární. Pojďme se nyní podívat na jednotlivé aspekty.

Souhrn hlavních herních vlastností FIFA 10 pro PC:

Individuální týmové styly – Nové Týmové styly vám umožňují změnit způsob hry vašeho týmu v závislosti na stylu hry soupeře. Vytváří se tak dynamický herní zážitek s využitím slabin protivníka a silných stránek vlastního mužstva. K dispozici je 26 týmových stylů, např. hra po křídlech, na vysokého útočníka, ofsajdová past aj. Vlastní týmové styly pak nabízejí 14 plně modifikovatelných variant, které ve FIFA 10 poskytují novou dimenzi taktiky.

Předzápasová Hlášení skauta – Váš realizační tým vám podává předzápasová hlášení, která vám pomohou stanovit správný herní plán proti každému soupeři, analyzují jeho způsob hry, označí klíčové hráče a předloží vám taktické rady k určení vítězné taktiky. Chceme přeci vyhrávat, tak každá pomoc dobrá! Více čtěte zde.

Nový systém střelby a vzdušných soubojů – Exponenciální systém střelby ztěžuje střelbu z dálky a přináší novou úroveň realismu. Těšte se i na tvrdé souboje o míč ve výskoku. Více čtěte zde.

Automatické uhýbání skluzům – Hráči se nyní snaží sami vyhnout se skluzům nadskočením.

Modernizovaný systém kolizí  – Nový systém vyhýbání kolizím znamená, že hráči se vzájemně méně pletou pod nohy a nepřekážejí spoluhráčům. Více čtěte zde.

Nové a vylepšené standardní situace – Rychlá vhazování, bleskově rozehrávané přímé kopy a rohy pomáhají udržovat vysoké tempo hry.

Vylepšená podpora ze strany spoluhráčů – Spoluhráči jsou inteligentnější a poskytují účinnější podporu. Efektivněji nabíhají, častěji přihrávají a tvoří si více příležitostí k centrům.

Kvalitnější brankáři – Vylepšení se dočkala také inteligence brankářů. Ti se nyní věrohodněji rozhodují a střely chytají a vyrážejí mnohem více způsoby. Disponují také lepšími reflexy a dovedou zlikvidovat nebezpečí i v poslední chvíli. Rychleji vybíhají z čáry v situacích 1 na 1 a hledají si lepší pozice. Více čtěte zde.

Lépe reagující herní systém a lepší grafika obecně – Systém animací ve FIFA 10 se dočkal rozšíření a výsledkem je plynulejší hra a lepší ovládání hráčů, než kdykoli předtím. Vedle nových světelných efektů a hřišť byl za účelem vyšší autenticity zmenšen míč a objeví se i detaily, že někteří hráči mají nezakasané dresy. Branky pak mají lepší tyče a sítě se pohybují v nových animacích. Více čtěte zde.

Realistický Trenérský režim – Přepracovaný engine AI zajišťuje, že pohárové soutěže a ligové tabulky více odpovídají realitě a řídí se kvalitou jednotlivých týmů. To znamená, že se o jejich čelo budete utkávat s takovými týmy, které byste zde normálně očekávali. Ovšem to neznamená, že by ligovou tabulku nemohl vést třeba… Jablonec!

Vyladění onlinových funkcí – Hraní online doznalo jemných úprav a je nyní celkově přístupnější. Vyřešeny byly problémy se ztrátou spojení a nízké frekvence snímků a komplexní herní zážitek obohatily nové funkce, jako je Seznam přátel a Chatová upozornění. Více čtěte zde.

Nová ruská liga – Rozšiřuje již tak velmi bohatou nabídku ligových soutěží ve hře. Více čtěte zde.

Režimy Sezóna a Manažer – FIFA 10 si budete moci rozehrát v mnoha různých režimech. Pokud se chcete zabavit na delší dobu, bude tu skvělý Manažerský režim anebo Sezóna. Sezóna bude fungovat podobně jako Manažer, ovšem bez komplexních prvků, jako jsou hráčské platy nebo přestupy.  Více čtěte zde.

Režim Be a Pro – V přepracovaném režimu Be A Pro (BAP) povedete vašeho hráče od začátku jeho kariéry, kdy se právě dostal do A- týmu, až na vrchol slávy v reprezentaci. Dovednosti a schopnosti vašeho profesionála budete rozvíjet na klubové úrovni a odtud se budete snažit prosadit se do národního mužstva vaší země, což je jeden z nejnáročnějších cílů kariéry každého fotbalisty. Více čtěte zde.

Specifikace FIFA 10

Vydavatel: Electronic Arts Inc.

Výrobce: EA Canada

Datum vydání: 2. října

Počet hráčů online: 1-8

Počet hráčů offline: 1-2

Rating: ESRB E (Everyone), PEGI 3+

Web: FIFA.EASPORTS.COM

* Pro hraní online je vyžadováno připojení k internetu.

FIFA 10 vyjde již 2. října 2009 na PC, PLAYSTATION®3, Xbox 360™, Nintendo Wii™, PlayStation®2, Nintendo DS™, PSP® (PlayStation®Portable) a mobilních telefonech. Originální verze bude obsahovat český dabing v podání Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného!

Reklama