Hlavní obsah

Sedmnáct výher, jedna porážka. Bayern? Ne, plzeňský mistr!

Plzeň

Víte, který tým má jako jediný v Golden Tour dva mančafty v jedné lize? A víte, který tým letos řádil v Plzni jako černá ruka? Tým, který dal v 18 zápasech 94 branek a inkasoval jen 23? Odpověď je jednoznačná - SIVRES!

Foto: I.S.C. Sports

Sivres I - suverénní mistr Golden Tour Plzeň 2013

Článek

Ano, právě tento plzeňský tým již podruhé v řadě nasadil do soutěže i svůj „B" tým a zařadil se tak k unikátům ligy. Co se však především počítá, to jsou vítězství a na to celkové zatím Sivres marně čekal. Před sezónou vyhlášený „mistrovský plán" však vyšel do puntíku a Sivres I se mohl z titulu radovat prakticky již po 4. hracím dnu. Ani záložní tým Sivres II se neztratil, i když svému silnějšímu bratrovi ani zdaleka konkurovat nedokázal.

Finálový hrací den měl přinést rozuzlení především pro týmy na 2. až 5. místě. Hned čtyři týmy se vtěsnaly do čtyř bodů, z nejvýhodnější pozice vstupoval do boje o druhé místo Robstav, na který čekalo ještě 5 zápasů. Loňský účastník Euro Golden Tour vstoupil do závěrečného dne s chutí, když uhlídal ostrostřelce Zdeňka Filipa (Hotel Primavera) a po vítězství 6:1 se vyhoupl na druhou příčku před Magistrát. Hned následující mač ale svedl právě tyto dva nesmiřitelné protivníky do vzájemného souboje.

Magistrát slavil nejtěsnější výhru a přeskočil tak opět svého soka. Svoji pozici ještě utvrdil výhrou nad nebezpečnou Activou, která ještě také mohla postavení Magistrátu ohrozit. Úředníci tak měli splněno a museli čekat na výsledky svého soupeře z Robstavu. Ten byl v dalších zápasech stoprocentní až do posledního souboje s Hasiči Plzeň - pokud Robstav vyhraje, dojde k opětovné a tentokrát konečné výměně na druhém místě. Bojovný výkon Hasičů však nestačil na fotbalovou kvalitu a Robstav tak slaví první stupně vítězů v Golden Tour a opětovnou účast na závěrečném Euro Golden Tour, kde se v loňském roce jako náhradník prezentoval velice sympatickými výkony.

Activa, která měla vše rozehráno na historický úspěch, propadla v posledním dnu, ze čtyř zápasů vydolovala pouze jediný bod za remízu s Primaverou a tak jako tajfun se kolem ní tabulkou přehnalo Apex City Casino, které po předchozích nemastných letech letos poprvé nakouklo do špičky Golden Tour Plzeň.

Stabilních výkonů jsme se letos naopak dočkali od hráčů Hotelu Primavera, kteří opět zakotvili ve středu tabulky, ale stejně jako v loňském roce si nenechali ujít korunu pro krále střelců - Zdeněk Filip nasázel 34 branek (z celkových 57), v součtu s minulou sezónou tak má na kontě již 70 branek v 38 zápasech.

Letošní ročník je dohrán, je na čase oslavovat! Tradičním hostitelem závěrečného galavečeru je Hotel Primavera, můžete se těšit na moderátora Petra Vichnara a jeho zábavný program a samozřejmě předání cen a pohárů nejlepším kolektivům i jednotlivcům, oceníme také fair-play hru a největší srdcaře Golden Tour v Plzni. Na viděnou 19.4.!

Reklama