Hlavní obsah

Skotsko si v přípravě před ČR vyzkouší hráče širšího kádru

GLASGOW

Trenér skotské fotbalové reprezentace Craigh Levein se rozhodl v posledním přípravném utkání před zářijovou klíčovou kvalifikací o mistrovství Evropy s Českou republikou vyzkoušet hráče širšího kádru. Na přípravu proti Dánsku povolal jen osm hráčů s více než deseti starty za národní tým, naopak mnoho opor včetně kapitána Darrena Fletchera nechal odpočívat.

Foto: David Moir , Reuters

Skotští fotbalisté

Článek

Z nejrůznějších důvodů v týmu chybí také Stephen McManus, Shaun Maloney, Andy Webster, Craig Gordon, či James McFadden. Naopak je v nominaci hned pět hráčů dosavadní jednadvacítky.

"Musím také myslet na budoucnost, proto hledám další hráče tak, abych měl na každou pozici dva až tři vhodné kandidáty," vysvětlil Levein. "Je to mladý tým, ale jde o hráče, u kterých věříme, že mají slibnou budoucnost. Mohou být stálými členy sestavy. A přípravné zápasy jsou dobré proto, aby hráči získali zkušenosti," dodal trenér Skotů.

Zároveň zdůraznil, že nikdo ze zkušenějších hráčů nemá jisté místo a zpochybnil i to, že by se do nominace na Česko měl vrátit kapitán Fletcher z Manchesteru United. "Bude pro mě těžké ho zařadit do kádru, pokud nebude v klubu hrát. V poslední době má zdravotní problémy. Já ho v týmu chci, ale potřebuje odehrát pár zápasů," dodal Levein.

Nominace skotské fotbalové reprezentace na přípravné utkání s Dánskem (10. srpna v Glasgow):
Brankáři: Matt Gilks (Blackpool/Angl.), Allan McGregor (Glasgow Rangers), Iain Turner (Preston/Angl.).
Obránci: Phil Bardsley (Sunderland/Angl.), Christophe Berra (Wolverhampton/Angl.), Gary Caldwell (Wigan/Angl.), Steven Whittaker (Glasgow Rangers), Danny Wilson (Liverpool/Angl.), Grant Hanley (Blackburn/Angl.), Alan Hutton (Tottenham/Angl.), Stephen Crainey (Blackpool/Angl.).
Záložníci: Charlie Adam (Liverpool/Angl.), Scott Brown, Kris Commons, James Forrest (všichni Celtic Glasgow), Barry Bannan (Aston Villa/Angl.), Graham Dorrans, James Morrison (oba West Bromwich Albion/Angl.), Barry Robson (Middlesbrough/Angl.),
Útočníci: David Goodwillie (Dundee United), Craig Mackail-Smith (Brighton & Hove Albion/Angl.), Kenny Miller (Cardiff City/Angl.), Steven Naismith (Glasgow Rangers), Robert Snodgrass (Leeds United/Angl.).

Reklama

Související témata: