Hlavní obsah

Saviola odejde podle španělských médií v létě do Villarrealu

BARCELONA

Argentinský fotbalový reprezentant Javier Saviola podle zpráv španělských médií skončí v Barceloně a odejde do Villarrealu. Pětadvacetiletý útočník podle informací tisku neprodlouží v Barceloně smlouvu, a v létě tak odejde zadarmo. Ve Villarrealu by měl podepsat čtyřletou smlouvu.

Článek

Střelecky produktivní Argentinec přišel do Barcelony v létě 2001, kdy mu bylo devatenáct let. Předcházela jej pověst obrovského talentu: v šestnácti už hrál argentinskou ligu, o rok později byl vyhlášen nejlepším fotbalistou působícím v jihoamerickém klubu.

Svou pověst potvrdil i ve své první sezóně v Katalánsku, pak ale přestal dostávat tolik příležitostí a navzdory pravidelným střeleckým úspěchům musel odejít na hostování. V sezoně 2004/05 působil v Monaku, další sezónu strávil v Seville.

Loni v létě se Saviola navzdory dohadům vrátil do Barcelony, ale přibrzdilo jej svalové zranění, kvůli němuž od listopadu do ledna nehrál.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.