Hlavní obsah

Messi bude chybět Barceloně až pět týdnů, poranil si stehenní sval

BARCELONA

Fotbalová hvězda španělského týmu FC Barcelona Lionel Messi bude podle oficiálních internetových stránek klubu mimo hru čtyři až pět týdnů. Lékařská vyšetření v neděli potvrdila, že argentinský poklad má trhlinu ve stehenním svalu, kterou si přivodil v nedělním zápase s Valencií.

Článek

„Je to nepříjemné jak pro hráče, tak i pro klub. Nelze k tomu příliš mnoho říci. Doufáme, že se vrátí co nejdříve,“ neskrýval zklamání kouč katalánského klubu Frank Rijkaard ze ztráty svého osmigólového střelce v sezóně v rozhovoru pro server Goal.com.

Pokud je diagnóza správná, pak bude Messi chybět Barceloně pět až sedm zápasů. Zcela jistě zmešká souboj gigantů s Realem Madrid, který se hraje 23. prosince. Dále pak pohárový zápas proti Alcoyano a ligová utkání s Mallorcou, Murciou a Realem Santander. Rovněž bude chybět v odvetném pohárovém utkání.

„Je to pro nás ohromná rána, protože Leo (Messi) je jeden z nejnebezpečnějších hráčů v Evropě,“ komentoval zranění argentinského esa sportovní manažer Barcelony Txiki Beguiristain na stránkách SkySports.com. „Je to nejhorší věc, která se nám mohla stát. Je důležité, aby se dostal co nejdříve zpět a byl zdravý, protože sezóna je dlouhá. Myslím, že lidé z Realu Madrid jsou nyní šťastní,“ dodal závěrem k blížícímu se utkání „El Classico“ proti odvěkému rivalovi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.