Hlavní obsah

Barcelona získala na hřišti Huelvy jen bod

MADRID

Fotbalisté Barcelony stáhli po sobotní remíze 2:2 na hřišti Huelvy náskok vedoucího týmu španělské ligy Realu Madrid na šest bodů. Jejich rival však odehraje svůj zápas 32. kola až v neděli a slavný katalánský klub může přijít i o druhé místo, pokud Villarreal porazí Almerii.

Článek

Barcelona přitom v utkání dvakrát vedla, když se v úvodu obou poločasů prosadil kamerunský útočník Samuel Eto'o a rozšířil svou bilanci na 14 branek ve 14 zápasech, jenže domácí Marco Rubén pokaždé hlavou vyrovnal. Jeho první gól přitom vyvolal vlnu dohadů, poněvadž nebylo jisté, zda míč opravdu přešel brankovou čáru.

Huelva si díky bodu polepšila v boji o záchranu, zato šance Barcelony na zisk mistrovského titulu opět klesly. V sobotním duelu jí kvůli zranění chyběli Ronaldinho, Krkič, Henry, Iniesta a Deco, naopak už nastoupil uzdravený Messi.

Valencii se v letošní sezóně vůbec nedaří, což potvrdila i domácí prohrou se Santanderem 1:2. Svěřenci trenéra Ronalda Koemana prohrávali v 61. minutě po střele Colsy, za čtyři minuty vyrovnal z penalty jejich kanonýr Villa. Dělbu bodů ale osm minut před koncem odmítl hostující Tchité.

Díky této výhře se Santander drží na příčkách zajišťujících účast v pohárové Evropě. Valencii naopak hrozí, že se ještě bude muset strachovat o záchranu.

Španělsko - 32. kolo:
Valencia - Santander 1:2 (65. Villa z pen. - 61. Colsa, 82. Tchité), Huelva - FC Barcelona 2:2 (40. a 70. Marco Rubén - 2. a 46. Eto'o).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.