Hlavní obsah

Villarreal zvítězil v Gijónu a vede španělskou ligu, vyhrál i Real Madrid

MADRID

Villarreal porazil v pátém kole španělské ligy nejtěsnějším rozdílem Gijón a minimálně do neděle bude první v tabulce. Vítěznou branku vstřelil v 63. minutě italský útočník Rossi. Villareal sice v zápase nedominoval, ale čtvrté vítězství za sebou si nenechal uniknout. Nováček soutěže Gijón je na opačném pólu tabulky a mezi elitou zatím nezískal ani bod.

Článek

Real Madrid si poradil s Betisem Sevilla a na jeho hřišti zvítězil 2:1. Hrdinou utkání se stal madridský kanonýr Ruud van Nistelrooij, který dal vítězný gól v první minutě nastaveného času. Real začal utkání dobře a už v devatenácté minutě se prosadil po standardní situaci obránce Heinze.

Po přestávce byl ale po druhé žluté kartě za faul v pokutovém území vyloučen hostující Marcelo a nařízenou penaltu proměnil Sergio Garcia. Jeho první střelu Iker Casillas ještě dokázal vyrazit, ale na dorážku už neměl. Autor gólu pak byl v 83. minutě rovněž po druhé žluté kartě vyloučen a vyrovnal počet hráčů na trávníku.

V barcelonském derby přišel domácí Espaňol o cenný bod proti favorizovanému FC až v samotném závěru. Espaňolu pomohl rychlý gól Cora, velký tlak hostů korunoval až po vyloučení Neneho Francouz Henry v 76. minutě. Rozhodčí musel vypjatý duel ve druhé půli na několik minut přerušit kvůli nepokojům v hledišti, kde vzplál oheň, a hráči zamířili podruhé do kabin. Drama pak ještě umocnil odpískanou penaltou v posledních sekundách, kterou proměnil Messi.

Španělská liga - 5. kolo:
Betis Sevilla - Real Madrid 1:2 (54. Garcia - 19. Heinze, 90.+1 Van Nistelrooij), Gijón - Villarreal 0:1 (63. Rossi), Espaňol Barcelona - FC Barcelona 1:2 (20. Coro - 76. Henry, 90.+5 Messi z pen.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.