Hlavní obsah

Barcelona čtyřmi góly v Málaze natáhla svou vítěznou sérii

MADRID

Fotbalisté Barcelony porazili v 9. kole španělské ligy Málagu na jejím hřišti 4:1, vyhráli už pojedenácté za sebou a vyhoupli se do čela ligy. Doposud vedoucí Valenica totiž přišla o domácí neporazitelnost, když doma překvapivě podlehla Santanderu 2:4.

Článek

Skóre zápasu, který se hrál za hustého deště na notně podmáčeném trávníku, otevřel už po pěti minutách krásnou ranou z přímého volného kopu Xavi. Domácí sice ve 13. minutě vyrovnali, ale Barceloně o chvíli později vrátil vedení svou šestou ligovou brankou Messi. Druhý poločas už patřil katalánskému týmu. Nejdříve přidal svůj druhý gól Xavi a na závěru si dala Málaga vlastní branku.

Villarreal zvítězil stejným rozdílem v Bilbau a zůstává v lize stále neporažený o bod za Barcelonou.

Po čtyřech zápasech bez výhry se dočkalo tří bodů Atlético Madrid, které doma porazilo Mallorku 2:0. Zápas rozhodl Argentinec Agüero, který dal dvě branky během první půlhodinky. V obraně domácích chyběl stále zraněný Tomáš Ujfaluši.

Fotbalisté Valencie přišli o první místo v tabulce poté, co prohráli 2:4 doma se Santanderem. Hrdinou zápasu byl hostující útočník Mohammed Tchite, který dal hattrick. Rodák z Burundi třikrát zajistil Santanderu jednogólové vedení, v 85. minutě pak dokonal první letošní porážku Valencie vlastním gólem David Albelda. Valencie si pohoršila na třetí místo a po dnešních zápasech může ještě klesnout. Bez porážky už je v soutěži jen Villarreal.

Španělsko - 9. kolo:
Atlético Madrid - Mallorca 2:0 (14. a 28. Agüero), Bilbao - Villarreal 1:4 (29. Etxeberria - 24. Rossi, 53. Pirés, 59. Cazorla, 90. Altidore), Málaga - FC Barcelona 1:4 (13. Duda - 5. a 53. Xavi, 19. Messi, 82. vlastní Welington), Valencia - Santander 2:4 (28. Villa z pen., 70. Joaquín - 23., 49. a 80. Tchité, 85. vlastní Albelda).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.