Hlavní obsah

Barcelona porazila Espaňol a upevnila si vedení

BARCELONA

Fotbalisté FC Barcelona porazili v prestižním městském derby Espaňol na svém stadiónu 1:0 brankou útočníka Ibrahimovice z penalty a před odjezdem na mistrovství světa klubů si udrželi vedení v tabulce. Katalánský velkoklub má stále pětibodový náskok před druhým Realem Madrid, který vyhrál 3:2 ve Valencii.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Barcelonský Zlatan Ibrahimovic se raduje z gólu.

Článek

Stadión Nou Camp viděl jediný gól v 39. minutě, kdy Ibrahimovic tvrdou ranou do horního růžku potrestal předchozí stažení spoluhráče Xaviho. Osmadvacetiletý švédský forvard se 11. ligovým gólem dotáhl na dvě hodiny na valencijského lídra Villu, který ovšem opět odskočil díky trefě v utkání s Realem.

Svěřenci trenéra Guardioly, kteří vyhráli šesté soutěžní utkání za sebou, si poradili i bez zraněné argentinské hvězdy Messiho. Držitele Zlatého míče za rok 2009 nepustilo do zápasu zranění kotníku ze středečního zápasu Ligy mistrů s Dynamem Kyjev.

Druhému barcelonskému týmu se naopak zle nedaří. Popáté za sebou v domácí soutěži prohrál a nevstřelil branku.

Real dobyl valencijský stadión Mestalla i bez hlavních letních posil, zraněného Brazilce Kaká a distancovaného Portugalce Cristiana Ronalda. O všechny trefy vítězů se postarali Argentinci - dvakrát skóroval útočník Higuaín a rozhodující gól vstřelil sedm minut před koncem obránce Garay.

Španělská fotbalová liga - 14. kolo:
Zaragoza - Bilbao 1:2 (90.+2 Diogo - 61. San José, 81. Susaeta), FC Barcelona - Espaňol Barcelona 1:0 (39. Ibrahimovic z pen.), Valencie - Real Madrid 2:3 (60. Villa, 80. Joaquín - 54. a 65. Higuaín, 83. Garay).

Reklama

Související témata: