Hlavní obsah

VIDEO: Trenéři byli diplomaté, Rooney měl k Pepeho úletu jedno slovo: Idiot!

MADRID

Docela frajer. Zase vzal prohru na sebe, ba ani k dalšímu z úletů horkokrevného Pepeho nemlčel. „Jestliže na Messiho skutečně šlápl úmyslně, zasloužil si trest,“ překvapil kouč madridského Realu José Mourinho po prohraném čtvrtfinálovém duelu Španělského poháru s Barcelonou. „Ale neviděl jsem to, v šatně televizi nemáme, takže teď ho soudit nebudu,“ korigoval vzápětí svá slova velký José proslulý tím, že své hráče bere vždy a za všech okolností v ochranu.

Foto: ČTK/AP

Fotbalista Realu Pepe stoupl na ruku barcelonskému Messimu.

Článek

I po dalším prohraném El Classicu to udělal. Přitom mu určitě lehce nebylo, neboť porážek s velkým barcelonským rivalem musel překousnout už příliš. Vždyť „bílý balet“ prohrál z posledních třinácti vzájemných duelů s Barcelonou rovný tucet. Ve středeční noci zase. A opět doma!

„Odpovědnost beru na sebe. Vítězství má spoustu otců, takže triumf nad Barcelonou v loňském pohárovém finále jsme slavili všichni, teď jsem viníkem porážky já,“ zastával se Mourinho svého mužstva poté, co v konfrontaci s Katalánci zase padlo. Mimochodem, už v osmém z devíti zápasů, v nichž portugalský kouč Real vedl.

Cesc Fabregas (vpravo) a Dani Alves v souboji s Xabi Alonsem z Realufoto: Reuters/Susana Ver A to tentokrát dohrávalo zápas v plném počtu, neboť inkriminovaný moment, kdy Pepe šlápl v 67. minutě Messimu na ruku, sudí César Muñiz Fernández neviděl a nepotrestal. Stejně jako nechal bez povšimnutí jeho zákrok na Sergio Busquetse v první půli, kdy mohl rovněž tasit červenou. Nebo třeba potyčku s Fábregasem, do které se také zapojil.

„Hráči o tom mluvili, ale já z lavičky zákrok neviděl. Až televizní záběry vypoví víc,“ diplomaticky se vyhnul odsouzení Pepeho kouč Barcelony Pep Guardiola, který evidentně nechtěl vyhrocovat už tak vypjaté vztahy mezi svým klubem a Realem.

Mourinho byl přece jen hovornější, i když vzápětí svá slova korigoval. „Ani já jeho faul neviděl, ale pokud něco podobného provedl, zasloužil si samozřejmě trest,“ překvapil „Mou“ svou otevřeností. „Jinak ale hrál velice dobře a odvedl pro tým pořádnou porci práce. Pro mě je to obrovsky důležitý hráč,“ chválil portugalského legionáře, který byl mimochodem vyloučen v loňské sezóně v konfrontaci s Barcelonou v Champions League.

Jose Mourinho musel překousnout v El Classicu další prohru.foto: ČTK/AP/Manu Fernandez

Pepeho incident se ale samozřejmě po zápase propíral ze všech stran. Dokonce víc než samotný výsledek!

I hvězda Manchesteru United Wayne Rooney, která našla v posledních týdnech obzvláštní zálibu ve fotbalových glosách na Twitteru, se k úletu horkokrevného Portugalce okamžitě vyjádřila. „Pepe je idiot. Někteří hráči vás prostě chtějí zlikvidovat,“ odsoudil na rozdíl od diplomaticky se vyjadřujících trenérů Portugalcův úlet a netajil spokojenost, že deset minut po Pepeho zákroku Abidal druhým gólem madridský bílý balet ztrestal.

"Od něho to nebylo poprvé," byl na Pepeho pořádně nabroušený i barcelonský Daniel Alvés.

Kouč Realu José Mourinho ovšem vzal po prohraném čtvrtfinále v ochranu nejen Pepeho, ale samo sebou i Cristiana Ronalda, na něhož se v poslední době snáší ve Španělsku hodně kritiky. „Byl a je nejlepší v našem týmu,“ nepřipustil ani tentokrát, že by od Ronalda čekal víc než jeden gól, jímž v El Classicu otevřel skóre.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.