Hlavní obsah

Kouč Guardiola natahuje fandy na skřipec. Stále neví, zda v Barce prodlouží smlouvu

BARCELONA

Kouč Barcelony Pep Guardiola natahuje fanoušky na skřipec. Stále neví, zda s katalánským klubem podepíše smlouvu na další rok. Není to poprvé, co jednačtyřicetiletý trenér brnká příznivcům španělskému fotbalovému mistru na nervy. Vždy si to ale rozmyslel a Barce kývl. Teď je ale prý situace na Nou Campu poněkud jiná.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Barcelony Pep Guardiola s trofejí pro vítěze Ligy mistrů.

Článek

Guardiola v létě 2008 podepsal v Barceloně dvouletý kontrakt a odstartoval úspěšnou éru, ve které získal už třináct trofejí včetně dvou vítězství v Lize mistrů. Bývalá opora záložní řady klubu poté vždy souhlasila jen s ročním prodloužením smlouvy, přestože si vedení přálo delší závazek.

Úspěšný trenér v minulých letech vždy podepsal novou smlouvu v lednu či v únoru, letos ale otálí. "Teď si dám víc na čas. Potřebuji nalézt nějakou motivaci, abych chtěl pokračovat, a zatím v tom nemám jasno. Samozřejmě už bych měl rád jistotu brzy, ale ještě jsem si to nerozmyslel," uvedl Guardiola.

"Klub mi nestanovil žádný termín, do kterého se musím vyjádřit, což oceňuji. Nechci se rozhodnout lehkovážně, musím cítit, že mám dost sil," vysvětlil.

Reklama

Související témata: