Hlavní obsah

Nevinný andílek Messi plival, seřval Mourinhova asistenta a Arbeloovi nadával do idiotů

Madrid/Praha

Neovládl se. I božskému Messimu tekly na San Bernabeu při prvním letošním El Clásicu nervy. Plival k domácí lavičce, pustil se do Mourinhova asistenta Karanky, při odjezdu ze stadiónu seřval domácího Arbelou. A dokonce před jeho těhotnou manželkou Charlottou. Fotbalová modla s tváří nevinného andílka podle tvrzení hráčů Realu i některých španělských novinářů neunesla, že se v prvním semifinále Královského poháru neprosadila, takže si frustraci vybíjela na všech kolem.

Foto: Juan Medina, Reuters

Xabi Alonso z Realu (vpravo) umravňuje sarkastickým pohlazením Lionela Messiho z Barcelony.

Článek

Messi nakopl míč do diváků Realu Madrid

Nasadil nevinný kukuč a dával na odiv údiv, že ho dvanáct minut před koncem zápasu Alvaro Arbeloa propleskl po tváři, pak ho ještě "příjemně" pohladil Alonso. A ještě více se podivoval, že pomezní sudí dělal slepého a hlavní rozhodčí Clos domácího beka nepotrestal přinejmenším žlutou kartou. Dovolit si něco podobného na čtyřnásobného držitele Zlatého míče Messiho, to je přece moc.

Frustrovaný Mesiáš se neovládl

Frustrace, že část skalních madridských fanoušků jako při každém utkání Realu s Barcelonou posměšně skanduje: „Messi, nic moc!", na něm byla patrná. Že na něho vytrvale píská a že směrem k němu přiletěl z ochozů i zapalovač. Že mu paprsek z laserového ukazovátka svítil během střetnutí hned několikrát přímo do očí.

Už během zápasu se těžko ovládal. Podle informací, které přinesl list AS, dokonce plivnul směrem k lavičce Realu. A pak si se stejnou vehemencí uplivnul před domácí hvězdou Ronaldem. „A nestalo se to jednou," cituje střídačku "Bílého baletu". Dal tak vzpomenout na incident, který se stal v roce 2011, když napálil míč záměrně do fanoušků Realu.

Asistenta nazval Mourinhovou loutkou

To všechno ale byl jen začátek. Při ochodu z hřiště se pustil do Mourinhova asistenta Aitora Karanky. „To sis objednal? Drž hubu, jsi jen Mourinhova loutka," dosvědčili reportéři televizní stanice La Sexta, kteří v tunelu vedoucímu k šatnám čekali na rozhovory.

Fotbalový „Mesiáš" Messi se ovšem neuklidnil ani při odjezdu ze stadiónu. Na parkovišti totiž narazil na Arbelou, s nímž měl incident už na hřišti v momentu, kdy ho vzali ve druhé půli společně s Xabi Alonsem do presu a ukopli mu míč. A proplesknutí otevřenou dlaní, to už bylo opravdu moc.

Těhotná manželka jen žasla

„Co zíráš, idiote. Sejdeme se u nás v Barceloně," řval Messi na obránce Realu Arbelou, jehož těhotná manželka Charlotta čekající u auta jen žasla, k čemu se argentinské neviňátko také dokáže snížit.

Nebylo to ostatně poprvé, co fotbalové hvězdě ruply na San Bernabeu nervy. Před dvěma lety si vysloužil Messi krajní nevoli madridský fanoušků rovněž. V nastaveném čase El Clásica, které tehdy skončilo rovněž 1:1, zlostně napálil míč do sektoru, odkud mu vytrvale ukazovali známé gesto se zdviženým prostředníkem a urážlivě na něho pokřikovali. Jen duchapřítomná reakce jednoho z fanoušků zabránila, aby balón neknokautoval jednu z divaček a jejího malého syna.

Incident na parkovišti  po pohárovém El Clásicu nakonec uhasil jeden z klubových zaměstnanců, který dovedl Messiho k autokaru Barcelony, ale tím vyostřené vztahy mezi oběma kluby neuhladil. Real žádá omluvu, katalánský klub se k ní ale nemá. Odmítá se k událostem kolem Messiho vyjadřovat, neboť všechno prý rozpoutávají jen novináři naklonění Realu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.