Hlavní obsah

Dokud o mě bude Barcelona stát, nikdy neodejdu, prohlásil rekordman Messi

Barcelona

Rekordů zlomil desítky, možná ani neví, které všechny. Ten poslední si však fotbalový útočník Lionel Messi bude pamatovat do smrti, díky hattricku v ligovém duelu s Osasunou (7:0) se stal nejlepším střelcem Barcelony všech dob. Na kontě má 371 branek (včetně přátelských utkání).

Foto: Albert Gea, Reuters

Lionel Messi z Barcelony se raduje ze vstřelení gólu.

Článek

„Věděl jsem, že jsem blízko, před zápasem na to v kabině přišla řeč. Vyšlo to, jsem šťastný," uvedl Messi pro španělský televizní kanál TV3. Rekord vzal Paulinu Alcántarovi, který během dvou působení v Barceloně v letech 1912–1916 a 1918–1927 nastřílel 369 branek.

Messi je znovu opěvovaným hráčem, přitom ještě před týdnem mnozí kritici tvrdili, že v Barceloně uvadá. Škarohlídy však vyvedl rychle z omylu, nejprve zrežíroval odvetu osmifinále Ligy mistrů s Manchesterem City, o víkendu řádil v La Lize.

Messiho rekordy
371 góly za Barcelonu (celkem)
233 góly za Barcelonu (španělská liga)
91 góly v kalendářním roce (celkem)
50 góly za sezónu (španělská liga)
14 góly za sezónu (Liga mistrů)
25 hattricky za Barcelonu (celkem)
18 hattricky za Barcelonu (španělská liga)
4 hattricky (Liga mistrů)
5 góly v jednom utkání Ligy mistrů

V letošní sezóně už dal celkem 31 gólů, třicetibrankovou hranici překonal pošesté v řadě. Ve španělské nejvyšší soutěži se dostal na metu 18 branek. To všechno v ročníku, ve kterém kvůli svalovým zraněním vynechal sedm utkání, dohromady byl mimo hru dva měsíce.

Pauza se na něm zákonitě projevila, ani Messi není robot. Nyní však vypadá, že nabral bývalou formu. „V posledních čtrnácti dnech už se cítím dobře. Vím, že se zlepšuju, pokračuju správným směrem. Zranění už je minulost, zapomněl jsem na něj. Dostávám se do rytmu a získávám sebevědomí," pochvaluje si.

Je jisté, že klubový rekord ještě vylepší. A to výrazně, neboť prohlásil, že chce zůstat v Barceloně do konce kariéry. „Dokud tu o mě budou stát, nikdy neodejdu," podotkl Messi. O víkendu je na programu slavné El Clássico, duel s Realem Madrid. Odnese Messiho fazónu také Bílý balet?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.