Hlavní obsah

Kvůli listopadové smrti fanouška La Coruni byl zatčen čtvrtý muž, v Argentině zemřel další příznivec

Madrid

Španělská policie zatkla v souvislosti s listopadovým úmrtím fotbalového fanouška La Coruni další osobu. Už dříve policie zadržela tři hooligans, kteří byli údajně zodpovědní za tragický konec potyčky příznivců Deportiva a Atlética Madrid, nyní skončil podle informací španělské justice ve vazbě čtvrtý muž. Všichni svou vinu popřeli. V Argentině ani vánoční čas nezastavil fotbalové fanoušky od násilných střetů. Ve čtvrtek byl na předměstí Buenos Aires zastřelen příznivec klubu Lanús, aktuálně třetího týmu prvoligové tabulky.

Řádění fanoušků ve Španělsku

 
Článek

Tragédie se odehrála v Madridu na nábřeží řeky Manzanares před vzájemným zápasem obou klubů poté, co hooligans Atlética hodili při rvačce jednoho z fanoušků hostujícího týmu do vody. Třiačtyřicetiletý muž utrpěl srdeční zástavu, vážné zranění hlavy a byl silně podchlazen. V nemocnici i přes poskytnutou pomoc zemřel.

Při incidentu bylo zraněno celkem 13 lidí, policie následně při několika zátazích zatkla na různých místech země 34 ultras.

Zbloudilá kulka zabíjela

V Argentině se na Boží hod v ulicích střetly skupinky znepřátelených rowdies, které přitom fandí stejnému klubu. José Fernández byl mezi těmi, jež napadli konkurenty z neoficiální frakce kotle, kteří kolem nich kroužili na motocyklu. V nastalé přestřelce trefila Fernándeze do prsou zbloudilá kulka, ráně následně podlehl. Věk oběti policie nesdělila.

Policie zadržela jednoho z ultras za nelegální držení zbraně a jeho otce, jenž je podezřelý z toho, že na Fernándeze vystřelil.

Násilí mezi fanoušky v Argentině přetrvává navzdory přísným opatřením a trestům, které rowdies hrozí, včetně zákazu navštěvovat stadióny soupeřících týmů. V listopadu zemřeli vinou násilností spojených s fotbalem čtyři lidé, Fernández byl letošní sedmnáctou obětí v zemi vicemistrů světa.

Reklama

Související témata: