Hlavní obsah

Senzace! Nový Neymar prý půjde do Realu, stát bude neskutečný balík

Rio de Janeiro/Praha

Neymar číslo 2 je tady! A nejspíš bude hrát za Real Madrid. Vinicius Junior je už v šestnácti hvězdou, za kterou podle médií vysází Bílý balet do kasy Flamenga více než 1,1 miliardy korun. Slavný španělský klub věří, že „jeho Neymar" trumfne v budoucnu toho barcelonského. A to je výzva jako hrom.

Foto: Profimedia.cz

Brazilec Vinicius Junior s trofejí pro nejlepšího hráče jihoamerického šampionátu hráčů do 17 let.

Článek

Když se řekne ve fotbalovém světě Neymar, všichni zbystří a čekají, co je nového ohledně hvězdy Barcelony. Brzy prý podobný poprask způsobí talentovaný Vinicius Junior. Technický, rychlý, schopný obejít soupeře, a to všechno s míčem přilepeným u nohy. Tím vším mladík okouzlil a média jej v šestnácti letech líčí jako hotového fotbalistu. A Real Madrid nezahálí a za hvězdu Flamenga prý vysází neskutečný balík, více než miliardu.

Na nohou je také celá fotbalová Brazílie. Před deseti lety se podobný humbuk spustil, když na scénu vtrhl Neymar. A teď je to tu zase. Příběh je podobný, jako u jiných brazilských hvězd. Hráč pochází z chudé rodiny, objevili ho ve chvíli, kdy hrál fotbal v ulicích města Sao Goncalo, které leží nedaleko Ria. V deseti letech šikovného klučinu získalo Flamengo.

První starty a úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Hráč se přestěhoval do Ria a na trávníku dokazoval, jak to umí s míčem. A pokud vše klapne, čeká hvězdičku další životní veletoč - posun do Realu Madrid. Možná jednou také nastoupí v El Clasiku proti Neymarovi číslo 1. A to teprve bude bitva. V Madridu se na ni možná těší už dnes.

Reklama

Související témata: