Hlavní obsah

Navarro si za bitku v Lize mistrů sedm měsíců nezahraje

NYON

Sedmiměsíčním zákazem startu ve středu potrestala disciplinární komise UEFA obránce Davida Navarra z Valencie. Ten bude pykat za to, že minulý týden při bitce po utkání osmifinále Ligy mistrů proti fotbalistům Interu Milán zlomil nos hostujícímu Nicolasu Burdissovi. Inter i Valencie navíc zaplatí pokutu, která činí 250 tisíc švýcarských franků (téměř 4,4 miliónu korun) pro každý klub.

Článek

Zákazů startu od dvou do šesti zápasů na evropské scéně se dočkalo i dalších pět hráčů, z toho čtyři z milánského Interu, padly také další pokuty. Tresty hráčů se vztahují jen na evropské poháry, zatímco Navarro si zřejmě nezahraje vůbec - ani v domácí lize, ani za národní tým. Stačí, aby jej potrestala i mezinárodní federace FIFA, která o to již byla požádána. Všichni potrestaní mají nyní tři dny na případné odvolání.

Když 6. března skončilo odvetné osmifinálové utkání prestižní klubové soutěže remízou, slavili fotbalisté Valencie, jimž nerozhodný výsledek zajistil postup do čtvrtfinále. Hned poté se ale strhla hromadná bitka, údajně vyprovokovaná hráči Interu, kteří neunesli porážku.

"Bylo to odporné a smutné. Někteří hráči se prostě neovládli a provokovali," citovaly agentury útočníka Valencie Davida Villu. Do pošťuchujícího se hloučku poté přiběhl domácí náhradník Navarro, udeřil do obličeje milánského obránce Burdissa a zlomil mu nos.

Trestu ale neunikli ani další hráči, kteří se zapojili do bitky, jež po Navarrově útoku ještě gradovala a dohru měla i v kabinách. Obránci Interu Burdisso s Maiconem dostali stop na šest zápasů, jejich spoluhráč Iván Córdoba na tři a útočník Julio Cruz na dvě utkání. Z týmu Valencie byl vedle Navarra potrestán ještě obránce Marchena, který si nezahraje čtyři zápasy evropských klubových soutěží.

Reklama

Související témata: