Hlavní obsah

Manchester je v euforii z brankové nadílky Římu

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United roznesli v odvetném zápase čtvrtfinále Ligy mistrů AS Řím vysoko 7:1 a ohlasy britských deníků jsou plné superlativů. "Včerejší večer ukázal, že anglické týmy hrají momentálně v Evropě nejlepší fotbal," hlásí trenér Manchesteru Alex Ferguson deníku The Sun v článku s názvem "ManUficent seven" odkazující na slavný filmový western.

Článek

The Daily Mail naopak bez jakékoli souvislosti tvrdí, že "Fergieho hoši šli do ultrazvuku", zatímco podle obvykle serióznějšího listu The Daily Telegraph jsou manchesterští hráči v "sedmém nebi v Divadle snů". The Independent a The Times hovoří o "večeru slávy" pro anglické kluby a The Guardian píše, že "rudí ďáblové byli prostě skvělí".

"Na evropské úrovni je to ten nejlepší večer, který jsem tady kdy zažil," rozplýval se nad vysokým vítězstvím Ferguson. "Tolik branek nikdy nečekáte. Ale kvalita naší hry byla tak vysoká, že po dvou nebo třech našich gólech to vypadalo, že se stane něco mimořádného," dodal.

Budou sledovat dalšího soupeře

Z jeho svěřenců se v úterý proti AS Řím dvakrát prosadili Cristiano Ronaldo a Michael Carrick, jednou skórovali Alan Smith, Wayne Rooney, a Patrice Evra. Ferguson pochválil především Smithe, který vinou zlomeného kotníku nehrál fotbal skoro rok. "Alan Smith měl trpělivost a jeho nadšení jej dostalo zpět do týmu. Teď byl za to poprávu odměněn," řekl Ferguson.

Jedním z hlavních hrdinů utkání byl ale záložník dvougólový střelec Carrick, jenž za celou letošní sezónu skóroval v anglické lize jen dvakrát. "Neuvěřitelný zážitek. Byli jsme si jistí sami sebou, a pak nám všechno vycházelo. Na takový večer se dlouho nezapomene," vykládal Carrick pro oficiální stránky klubu. "Zítřek si užijeme sledováním zápasu Bayernu s AC Milán," těší se na budoucího soupeře.

Hodně gólů pomůže charitě

Ze sedmigólové nadílky Manchesteru budou mít velkou radost také děti v dětských domovech v Dublinu a Manchesteru. Právě jim totiž hlavní sponzor United, společnost AIG, slíbila vyplatit tisíc liber za každý vstřelený gól týmu ve všech soutěžích od loňského srpna. Momentálně už je kontě, z kterého budou peníze vypláceny, už 118 tisíc liber.

Reklama

Související témata:
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.