Hlavní obsah

Anglické finále LM nebude, Manchester vyhořel v Miláně

MILÁN

Fotbalisté AC Milán se stali druhým finalistou Ligy mistrů a v květnovém finále v Aténách vyzvou FC Liverpool. O postupu italského klubu rozhodla středeční výhra 3:0 nad Manchesterem United, nedojde tak k ryze britskému finále prestižní soutěže. Manchester v Itálii zklamal, po ofenzivní smršti v prvním zápase podal matný výkon. Góly Milána vstřelili Kaká, Seedorf a Gilardino.

Článek

V Miláně lilo jako z konve a na pohybu fotbalistů to bylo v úvodu znát. V 7. minutě podklouzl Heinze, domácí ale jeho zaváhání nevyužili. O čtyři minuty později se už hráči AC, v jejichž základní sestavě nastoupil český reprezentant Marek Jankulovski, radovali. Na hranici pokutového území se dostal k míči Kaká a nekompromisní bombou nedal Van der Sarovi šanci. Brazilský fenomén vstřelil oba góly italského celku v úvodním utkání v Manchesteru.

Po půl hodině to s Manchesterem vypadalo ještě hůř. Clarence Seedorf si elegantně přehodil padajícího Ferdinanda a poslal míč do stejného místa jako Kaká. Nizozemský reprezentační gólman klouzal po trávníku znovu marně. Definitivně mohl soupeře srazit před koncem poločasu Inzaghi, pálil těsně vedle.

Kaká třetí gól nepřidal

I po přestávce měli domácí více ze hry, Manchesteru chyběla agresivita a jednoduchost z prvního zápasu. United neměli v zádech zaplněný Old Trafford a na výkonu anglického celku to bylo znát. Třetí gól mohl přidat skvělý Kaká, ale vychytal jej Van der Sar.

V 63. minutě se do šance dostal Fletcher, ale míč měl na dlouhou nohu a střílel vedle. O dvě minuty později upadl po souboji s Oddem v pokutovém území Rooney a hosté vehementně žádali odpískání pokutového kopu. Jejich prosby sudí de Bleeckere nevyslyšel a pokračovalo se ve hře.

Definitivně se o postupu rozhodlo v 78. minutě. Ambrosini parádním pasem vyslal do brejku střídajícího Gilardina, který nezaváhal a přidal třetí gól. Milán si vedení bez problémů pohlídal a v aténském finále vyzve 23. května FC Liverpool. Potvrdily se tak historické statistiky, ve třech předchozích vzájemných měřeních pokaždé postoupil italský velkoklub, Manchester v Itálii nikdy nevyhrál.

AC Milán - Manchester United 3:0 (2:0)
Branky: 11. Kaká, 30. Seedorf, 78. Gilardino. Rozhodčí: De Bleeckere (Belg.). ŽK: Ambrosini, Gattuso - Ronaldo. První zápas: 2:3, postoupil AC Milán.
Milán: Dida - Oddo, Nesta, Kaladze, Jankulovski - Gattuso (85. Cafú), Pirlo, Ambrosini - Seedorf - Kaká (86. Favalli), Inzaghi (67. Gilardino).
Manchester United: Van der Sar - O'Shea (77. Saha), Brown, Vidič, Heinze - Giggs, Fletcher, Carrick, Scholes, Ronaldo - Rooney.

Reklama

Související témata: