Hlavní obsah

Slavia se už pošesté porve o Ligu mistrů

ŽILINA

Fotbalisté Slavie stojí na prahu šestého pokusu prodrat se do skupiny Ligy mistrů. V úvodním utkání druhého předkola se ve středu představí na půdě slovenského mistra MŠK Žilina. Bude to pro ni ostrý start do sezóny, slovenský soupeř má za sebou již tři ligové zápasy, v nichž zvítězil. Odveta je naplánovaná přesně za sedm dní.

Článek

„Pikantní česko-slovenské derby je pro nás ostrým startem do sezóny. Soupeř má výhodu, je rozehranější a navíc nás trápí zranění opor. Musíme se s tím ale srovnat a pokusit se postoupit,“ uvedl trenér Slavie Karel Jarolím. Zatímco jeho tým ještě těžký zápas nehrál, Žilina zvládla vítězně tři ligové duely i obě divoké přestřelky prvního předkola s lucemburským Dudelange.

Byť jde o mnoho, nemusel by to být zrovna opatrný zápas obran. „Žilina hraje kombinační fotbal dopředu, což nám také není cizí. Když by padaly branky na obou stranách, pak to bude zajímavé. Každý vstřelený gól venku je důležitý,“ naznačil snahu o útočný styl Jarolím, jenž už může počítat i se Slovákem Ivanou, který definitivně přichází ze Slovácka na roční hostování s opcí.

Šmicer připraven

Hlavní otazník sestavy Slavie byl včera zřejmě vyřešen. „Trénuju, koleno zatím drží, a tak asi budu připraven nastoupit,“ usmál se záložník Vladimír Šmicer.

Kapitánskou pásku si ovšem na rukáv navlékne útočník Stanislav Vlček, kterému náladu nezkazil ani přesun autobusem z Prahy. „V hotelu jsme si odpočinuli, jsme v pohodě a chceme se dostat dál,“ potvrdil.

Žilinu může hnát do ofenzívy na stále rekonstruovaném stadiónu Pod Dubňom až 9000 fanoušků. „Šance jsou vyrovnané, i když v pohárech zkušenější a silná Slavia je v roli mírného favorita,“ řekl český trenér slovenského šampióna Pavel Vrba. Týmu za postup už slíbil tajnou kulinářskou prémii: „Věřím, že o ni budeme hrát až do konce odvety.“

I domácí se srovnávají s absencí klíčových hráčů, třeba českého legionáře Vomáčky. „Byl moc smutný, že nemůže hrát, ale my se o postup porveme i tak. Rozpadla se nám sice obrana, ale hodně jsme na tom pracovali v tréninku,“ všimla si česká opora Žiliny Pavel Devátý.

Reklama

Související témata: