Hlavní obsah

Bílek sledoval Arsenal a tvrdí: Rosický nesmí dostat prostor

LONDÝN

S plným blokem poznatků dorazil v neděli večer do Prahy trenér sparťanských fotbalistů Michal Bílek z Londýna, kde krátce po poledni sledoval první letošní ligový duel Arsenalu proti Fulhamu. S anglickým klubem se totiž sparťané střetnou ve středu v třetím předkole Ligy mistrů. Bílek sledoval střelecké trápení soupeře, ale získal řadu poznatků. Jeden ze základních zní: Tomáš Rosický nesmí dostat ve středu hřiště žádný prostor.

Článek

Bílek vyrazil do Londýna už v neděli časně ráno, aby byl včas na Emirates Stadium, kde se duel od 13:00 hrál. Dlouho to vypadalo na pořádnou blamáž Arsenalu, který prohrával už v úvodu utkání. "Brankář Lehmann vyrobil fatální chybu, ale Arsenal se pak rozehrál a měl řadu šancí ke skórování, ovšem ztroskotával na výborně chytajícím brankáři Warnerovi. Ten také několikrát vychytal Tomáše Rosického, který odehrál 72 minut a patřil k nejaktivnějším hráčům včetně koncovky," uvedl letenský kouč.

Mnohé poznámky v jeho bloku patřily Rosickému. "Arsenal se na výhru natrápil, ale šancí měl skutečně hodně. Jen samotný Rosický mohl vstřelit čtyři góly," shrnul Bílek předvedenou hru soupeře, které udával často směr právě český reprezentační kapitán. "Jen jsme se utvrdili v poznatku, že Tomáš nesmí dostat uprostřed prostor. Pak totiž nabere rychlost a je velmi nebezpečný," prohlásil Bílek na klubovém webu.

Přes Lehmannovu hrubou chybu si nemyslí, že Arsenal má na tomto postu slabinu. Německý reprezentační gólman totiž občas takovou hrubku vyrobí, pak ji ale dlouho nezopakuje. "Lehmann je vynikající gólman a taková chyba se občas stane. Jinak souhra brankáře a obrany fungovala dobře," zastal se gólmana sparťanský trenér, který spíše vyzdvihl ofenzivní čtveřici Fabregas, Hleb, Van Persie, Rosický. "To je síla, kterou musíme eliminovat. Vše hrají v obrovské rychlosti a my nesmíme dovolit, aby k tomu dostali prostor," plánuje taktiku na středeční večer.

Bílek v neděli viděl Arsenal na vlastní oči, ale ještě bude sledovat další zápasy na videu. "Máme jejich zápasy z minulé sezóny, ale také třeba z turnaje, který hráli nedávno v Amsterdamu," přiblížil zdroje, z nichž bude čerpat.

Ani v Londýně nezměnil svůj odvážný plán, s nímž pošle hráče ve středu na hřiště. "Chceme vyhrát, nepůjde nám pouze o přijatelný výsledek. Výhra znamená myslet před odvetou na postup a vyprodaný stadion nám k tomu jistě pomůže," prohlásil Bílek, který v pondělí přivítá sparťanské hráče na dalším tréninku a začne se s nimi dělit o své londýnské poznatky.

Reklama

Související témata: