Hlavní obsah

Dinamo Bukurešť překvapilo Lazio, Sionko s Kodaní prohrál

PRAHA

Fotbalisté Dinama Bukurešť se přiblížili účasti v miliónové Lize mistrů na úkor Lazia Řím, když v úterý překvapivě remizovali v úvodním duelu třetího předkola na hřišti italského klubu 1:1. Zápas provázely potyčky fanoušků a tři příznivci rumunského týmu skončili před utkáním v nemocnici.

Článek

Jeden z fanoušku Dinama byl při rvačce s domácími chuligány bodnut do zad, druhý do nohy a třetí utrpěl podle agentury Reuters několik zranění hlavy. Také na hřišti se jiskřilo a Lazio dohrávalo zápas bez vyloučených Behramiho s Mutarellim, Dinamo přišlo kvůli červené kartě o Goiana.

Pětatřicetiletý záložník Rui Costa rozhodl dvěma góly o vítězství Benfiky Lisabon 2:1 nad FC Kodaň. Český fotbalista Libor Sionko nastoupil v dánským týmu až v předposlední minutě krátce poté, co Rui Costa vstřelil svou druhou branku.

Zatímco favorizovaní Glasgow Rangers se trápili s Crvenou Zvezdou Bělehrad a o vítězství rozhodli až minutu před koncem, Valencie neponechala v duelu s Elfsborgem nic náhodě a švédského soupeře porazila jasně 3:0.

Další zápasy se hrají ve středu, odvety jsou na programu za dva týdny.

Výsledky 3. předkola LM:
Lazio Řím - Dinamo Bukurešť 1:1 (0:1)
Branky: 53. Mutarelli - 22. Danciulescu. ČK: 72. Behrami, 86. Mutarelli - 90. Goian.
Glasgow Rangers - Crvena Zvezda Bělehrad 1:0 (0:0)
Branka: 89. Novo.
Benfica Lisabon - FC Kodaň 2:1 (1:1)
Branky: 25. a 86. R. Costa - 35. Hutchinson.
Valencie - Elfsborg 3:0 (1:0)
Branky: 7. Vicente, 58. Silva, 70. Morientes.

Reklama