Hlavní obsah

Po fyzické stránce jsme připraveni dobře, myslí si Bílek

PRAHA

Ve středu večer odehráli na Letné sparťanští hráči nešťastné utkání. Arsenalu podlehli 0:2 a vzhledem k síle soupeře a faktu, že odveta se bude hrát na půdě Kanonýrů, mají hráči v rudých dresech pramalé šance na postup do základní skupiny Ligy mistrů. „Postup bude těžký, doma jsou velmi silní,“ řekl na čtvrteční tiskové konferenci, den po prohraném utkání, letenský trenér Bílek.

Článek

Utkání se hrálo v rychlém tempu a již po šedesáti minutách zápasu se zdálo, že hráčům Sparty došly síly. V podobném duchu mluvil po zápase i Tomáš Rosický. Trenér Sparty Bílek však tyto spekulace vyvracel: „Po fyzické stránce jsme velmi dobře vybavení,“ řekl.

„Tu pasáž po odehrané hodině hry jsme nezvládli, vázla kombinace, ztráceli jsme míče, nechali je hrát kombinační fotbal a tím přesouváním bez balónu jsme se hrozně unavovali,“ vyjádřil se Bílek na adresu zbytečně ztraceného elánu.

Úbytek sil byl patrný na sparťanském záložníkovi Huškovi a špatná přihrávka Horvátha před úvodní brankou Arsenalu byla také důsledkem nedostatku enegie. “U Huška docházely síly. Ovšem u Horvátha je důležité, aby zůstal na hřišti jak jen mu budou síly stačit. Už pro jeho velmi dobrou přihrávku,“ sdělil trenér letenských a asi si neuvědomil, že právě to, co má Horvátha zdobit, zavdalo porážce domácího týmu.

Náhradu za Řepku nehledáme

Během utkání poznamenala Spartu ještě jedna nepříjemná situace. A to zranění pilíře obrany Tomaše Řepky, který musel trávník předčasně opustit. „Řepka je náš nejlepší hráč, je vůdčím typem jak na hřišti, tak mimo něj. Co se týče jeho stavu, budeme moudřejší zítra. Nemělo by se ale jednat o vážnější zranění. Proto také nepředpokládáme, že bychom museli tuto situaci nějak řešit,“ řekl Bílek k možnému neočekávanému posílení zadních řad.

„Musím říct, že Brezinský odehrál utkání s bravurou a příjemně překvapil,“ uklidnilo domácího trenéra jisté představení nové posily z Liberce.

Reklama

Související témata: