Hlavní obsah

Krajčík: Když budeme hrát takhle, nemám o Slavii obavy

Slovenský obránce Matej Krajčík byl jedním ze čtveřice hráčů, o nichž se před zápasem se Steauou nevědělo, zda budou do utkání schopni nastoupit. „Nakonec mi nemoc spíše pomohla,“ usmíval se po zápase pravý bek, který si podle svých slov potřeboval odpočinout. I přesto, že se mu v zápase zranili dva spoluhráči, nebyl podle něj zápas nijak tvrdý. Hubáček navíc podle něj Brabce skvěle zastoupil.

Článek

Nebyl jste před zápasem nervózní?

Trenér o nervozitě mluvil před zápasem. Zápas byl pro nás novou zkušeností. Myslím, že jsme byli zpočátku zbytečně zalezlí a nehráli moc dopředu. Nedařilo se nám držet balón na půlce soupeře. To byl podle mě největší rozdíl mezi první a druhou půlí.

Dělalo vám problémy hlídat si protiútoky soupeře?

To bylo těžké. Oni v záloze rotovali, Dica se stahoval doprostřed, čímž na sebe stahoval pozornost a Rumuni tak útočili ze stran. Nebezpečné byly hlavně centry ze stran. V prvním poločase jsme s nimi měli problémy, ale dokázali jsme je ubránit a úvodní gól nás postavil na nohy, protože v té době to s námi vypadalo všelijak.

Co proběhlo o přestávce v kabině?

Říkali jsme si, že Ajax byl daleko lepší soupeř než Steaua a jestliže jsme odehráli těžší zápasy, není čeho se bát. Pociťovali jsme tíhu, že hrajeme Ligu mistrů, ta soutěž je úplně jiná. Ale vždycky hraje na hřišti jedenáct hráčů a pokud budeme hrát tak jako teď, nemám o tenhle tým obavy.

Jak se týmu dotkla vynucená střídání? Hlavně zranění Brabce?

Nebylo to jednoduché, najednou jsme byli bez stopera. Chvíli trvá, než se hráči sehrají, ale Hubáček hrál ve druhé půli naprosto výborně, takže jsme si po chvilce zvykli. Po patnácti minutách nebyl znát rozdíl.

Dva zranění hráči za zápas...Máte pocit, že to bylo tvrdé utkání?

Martin Latka si obnovil své staré zranění, to je smůla. Brabec si koleno poranil v souboji, ale nemyslím, že by to byl zákeřný zákrok, ani celý zápas. Rozhodčí ho zvládl bravurně.

Léčil jste se z angíny. Nebyl znát tréninkový deficit?

Trénink mi sice trochu chyběl, ale já stále beru vitamíny a dlouho jsem neměl dovolenou. Takže mi ta moje nemoc spíše prospěla, aspoň jsem si mohl trochu odpočinout.

Takže jste spokojený?

Proti ostatním ročníkům máme výhodu v tom, že hrajeme dobře jak v lize, tak se nám daří i v Lize mistrů. Je to dobrou prací v klubu, ale i díky skvělým letním posilám. U týmů jako Arsenal a Sevilla je kvalita asi jiná než u Steauy, ale já doufám, že pro nás dnešním zápasem úspěšné účinkování v Lize mistrů neskončilo.

Reklama

Související témata: