Hlavní obsah

Nahráli jsme soupeři na tři góly, láteřili slávisté

SEVILLA

Cennou lekci si ze Sevilly odvezli fotbalisté pražské Slavie. Po průměrné Steaue se jim v úterý postavil soupeř, který patří k evropské špičce. FC Sevilla českému vicemistrovi předvedla, jak špičkový klub dokáže využít poskytnuté šance. „Udělali jsme spoustu chyb, které soupeř potrestal. Na tři góly jsme mu navíc přihráli sami,“ litovali po duelu fotbalisté Slavie.

Článek

Na branku Martina Vaniaka se valil jeden útok za druhým a přetížená obrana nestíhala. „V obraně jsme si dali tři vlastní góly a po třetím inkasovaném jsme už ve druhém poločase hráli druhé housle,“ uvedl šestatřicetiletý Vaniak.

Po čtvrtém gólu Koného chodil zkušený brankář pokutovým územím jako zuřivý tygr, tak jím chyby obrany cloumaly. „Nebylo to nic příjemného, góly navíc přišly z prostředku,“ připomínal Vaniak zaváhání stoperské dvojice Suchý - Šourek. „Musíme se z chyb poučit, snad se dá brzy do kupy Erich Brabec. Zkušeného stopera potřebujeme jako sůl,“ věří v brzký návrat třicetiletého obránce Vaniak.

Na hrubá zaváhání žehral bezprostředně po duelu i Stanislav Vlček. „Udělali jsme hodně chyb, které soupeř potrestal. Tři góly jsme si dali prakticky sami,“ řekl kapitán Slavie, který měl pro zaváhání i vysvětlení. „Tohle mužstvo asi není tak zkušené, jak si myslelo. Je to ale obrovská zkušenost.“ Potvrdilo se, že se nedá srovnávat česká nejvyšší soutěž s tou španělskou. „Ukázalo se, že ke špičce máme daleko,“ připustil Vlček.

Jedním ze světlých okamžiků zápasu byl gól Daniela Pudila, který bombou z hranice pokutového území odpověděl na vedoucí trefu Kanoutého. „Rád bych svoji trefu vyměnil za odvezený bod. Hezčí gól jsem ale asi nedal, navíc v Lize mistrů. Body ale nepřinesl, tak nic neřeší,“ nepřeceňoval parádní zásah dvaadvacetiletý záložník. „Po vyrovnání nás Sevilla zmáčkla, má výborné útočníky. Zaslouženě vyhrála,“ uznal Pudil.

Kiksy v defenzívě trápily i trenéra Karla Jarolíma. „Nevyvarovali jsme se nervozity v obranných řadách. Tři branky jsme soupeři darovali. Teď už se musíme soustředit na další ligový zápas,“ připomněl Jarolím pondělní derby na Spartě.

Reklama

Související témata: