Hlavní obsah

Wenger: V Bukurešti to nebyl zrovna okouzlující zápas

PRAHA

Arsenal Londýn, největší kandidát na vítězství základní skupiny H v Lize mistrů, se dlouho trápil s dobře organizovanou obranou Steauy Bukurešť. Uklidnění do řad anglického celku přinesla až branka Van Persieho, která zajistila „Kanonýrům“ vítězství. Svěřenci Arséna Wengera tak vedou „slávistickou“ skupinu s plným počtem bodů. "Zápas byl otázkou trpělivosti," řekl po zápase kouč londýnského klubu.

Foto: Internet

Trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Článek

Soupeři pražské Slavie ve skupině H se střetli na horké rumunské půdě a domácí dlouho drželi bezbrankovou remízu. O třech bodech, které nakonec putovaly do Anglie, rozhodl patnáct minut před koncem zápasu útočník Van Persie, který tvrdou ranou prostřelil domácího brankáře Zapatu. Tým Tomáše Rosického, který kvůli zranění nenastoupil, vyhrál i svůj druhý zápas v základní skupině Lize mistrů a s přehledem vede tabulku. Rumunský vicemistr je bez bodu poslední.

Trenér „Kanonýrů“ byl po zápase spokojen hlavně s výsledkem. „Zápas byl otázkou trpělivosti. Výsledek a předvedená hra na cizím hřišti mě velice těší. Musím přiznat, že to nebyla zrovna okouzlující hra, ale tři body z dnešního zápasu jsou fantastické,“ liboval si francouzský trenér po úterním zápase.

Inter Milán v prvním kole prohrál na hřišti Fenerbahce, v úterním duelu s PSV Eindhoven ale díky dvěma brankám Zlatana Ibrahimoviče zklamání napravil a získal ve skupině G první body. Ibrahimovič si nadělil góly ke středečním 26. narozeninám a měl pádný důvod k oslavě, protože v Lize mistrů neskóroval plných dvanáct zápasů.

Proti PSV mu ke dvěma zápisům stačilo šestnáct minut, když nejprve proměnil penaltu a poté skóroval hlavou. „Nerad bych byl indiskrétní, ale Zlatanova druhá branka byla trochu omyl. Chtěl hlavou přistrčit míč mně, místo toho jej ale nasměroval do sítě. Ale ani se kvůli tomu nezlobím, byl to nádherný gól,“ líčil po utkání Ibrahimovičův kolega z útoku Hernán Crespo.

Fenerbahce vede skupinu G

Fotbalisté Fenerbahce po vítězství nad Interem remizovali ve druhém kole na hřišti CSKA Moskva. Ruský tým dokázal ve druhém poločase smazat jednobrankovou ztrátu a dostal se do vedení, gól Deivida z 85. minuty ale rozhodl o dělbě bodů. „Obě branky, které jsme od Fenerbahce inkasovali, padly po hrubých chybách. V Lize mistrů vám soupeř takové minely neodpustí. Přitom jsme měli na vítězství, hodně jsme si věřili,“ litoval kouč CSKA Valerij Gazzajev.

„Těžko soudit, který tým byl lepší. Bod je každopádně velice důležitý, naším primárním cílem je postup ze skupiny,“ uvedl trenér Fenerbahce Zico, jehož tým vede se čtyřmi body tabulku skupiny G. Inter s PSV mají shodně po třech bodech, poslední CSKA zatím získalo bod.

Bez bodu je zatím ve skupině F Dynamo Kyjev. Ukrajinský klub po úvodní porážce na hřišti AS Řím (0:2) v úterý doma nestačil ani na Sporting Lisabon a prohrál 1:2. „Přitom jsme hráli v tempu, kreativně, měli jsme mnoho šancí, mohli jsme dát pět nebo šest branek. Nevím, který zápas bychom měli vyhrát, než tento,“ kroutil nechápavě hlavou kouč Dynama József Szabó. „Nebylo to jednoduché vítězství, soupeř nás dokázal dostat do problémů. Musím své hráče pochválit, protože dokázali nasazením všechny potíže překonat a dosáhli velmi důležité výhry,“ doplnil trenér Sportingu Paulo Bento.

AS Řím loňské vyřazení Manchesteru neoplatil

Souboj týmů, které ve svých úvodních duelech skupiny F zvítězily, mezi anglickým mistrem Manchesterem United a italským AS Řím, byl odvetou loňského čtvrtfinále, z něhož vítězně vyšli hráči ostrovního celku, a to hlavně díky domácí výhře 7:1. Římané proto slibovali před zápasem „Rudým ďáblům“ odvetu. Ta se ale nakonec nekonala. Hráči italského vicemistra sice měli ke skórování příležitostí dost, ale nedokázali žádnou z nich proměnit. O vítězství svěřenců Alexe Fergusona rozhodl jedinou brankou zápasu reprezentační útočník Wayne Rooney.

Domácí manažer byl s výsledkem spokojen, přiznal však, že k vítězství jeho týmu pomohlo i štěstí. „Výsledek mě těší, kontrolovali jsme většinu zápasu, proto si myslím, že si tři body zasloužíme. Na konci jsme však měli trochu štěstí. Ale to k fotbalu patří,“ řekl Ferguson, jehož slova otiskla BBC.

Stoprocentní úspěšnost drží po dvou kolech fotbalisté Barcelony, kteří v úterý zvítězili 2:0 na hřišti Stuttgartu. Katalánský celek získal jistotu ale až po přestávce, kdy zlomil odpor srdnatě bojujícího soupeře. „Nezačali jsme špatně a mohli jsme rozhodnout zápas mnohem dřív, nedokázali jsme se ale gólově prosadit. Stuttgart nebyl jednoduchý soupeř a několikrát nás podržel brankář. Občas jsem měl pocit, že některé z našich hvězd neodvádějí optimální týmový výkon,“ nešetřil své svěřence ani po vítězném utkání kouč Barcelony Frank Rijkaard.

Trenér Stuttgartu Armin Veh mohl jen litovat neproměněných šancí. „Snažili jsme se agresivně napadat a dokázali jsme si vypracovat několik slibných šancí. Bohužel jsme je neproměnili, Barcelona se po úvodním gólu dostala do sedla a dovedla zápas k zaslouženému vítězství,“ uvedl lodivod německého týmu.

Hráči Glasgow Rangers po překvapivé výhře nad německým mistrem VfB Stuttgart přijeli do Francie na zápas proti Lyonu Milana Baroše plní sebevědomí. To předvedli i na hřišti, když francouzského mistra porazili 3:0. O úvodní branku se postaral Lee McCulloch, další dva góly přidali Daniel Cousin a DaMarcus Beasley.

„Pracovali jsme hodně tvrdě a nyní můžeme být z výsledku nadšení. Jsme novým týmem a dnes jsme ukázali, že můžeme hrát i s týmy na úrovni Stuttgartu nebo Lyonu,“ řekl po zápase dobře naladěný kouč skotského týmu Walter Smith. „Stále ale tvrdím, že Barcelona je největším favoritem na vítězství ve skupině,“ snažil se krotit nadšení. „Nás teď čekají dva zápasy právě s Barcelonou. Podle mého názoru o konečném výsledku naší skupiny rozhodnou hlavně zápasy mezi Lyonem a Stuttgartem,“ dodal.

Reklama