Hlavní obsah

Liga mistrů je pro Krajčíka škola koncentrace

LONDÝN

Ví, že je Slavia jasný outsider. Přesto se obránce pražského klubu Matej Krajčík na úterní souboj s londýnským Arsenalem mimořádně těší. „Je to jeden z největších zápasů mé dosavadní kariéry,“ vykládal po pondělním tréninku na Emirates Stadium slovenský reprezentant.

Článek

„Každý zápas Ligy mistrů je pro mě obrovská škola, ale Arsenal je něco speciálního. Jenom ten stadión. Ta kapacita, lidé jsou blízko hřiště, elektrizující atmosféra,“ rozplýval se 29letý odchovanec Senice poté, co s dalšími hráči Slavie poprvé vyzkoušel trávník na stadiónu Emirates.

„Jako až přijedou soupeři do nového Edenu. Akorát ten Londýn je v trošku větším měřítku,“ smál se borec, který je hráčem Slavie od ledna 2003.

Pamatuje tak několik nezdarů v kvalifikaci Ligy mistrů. I proto si historicky první účast tolik užívá. „I v mých letech mě každý zápase posunuje vpřed. Hlavně z pohledu koncentrace je to velká škola. Soupeř vám nedovolí ani na minutu vydechnou a ulevit si, jako si to můžete dopřát v lize,“ vyprávěl reprezentant Slovenska.

Právě v národním dresu ho v listopadu čeká další z vrcholů podzimní části sezóny: bitva s českým týmem v Praze na Letné. „Brücknerův tým už sice postoupil na mistrovství Evropy a my jsme naději ztratili. Ale nic to neubere na prestiži. My hodláme tenhle zápas vyhrát. Chceme být při losování kvalifikace mistrovství světa ve třetím koši a k tomu potřebujeme tři body z Prahy,“ řekl Krajčík.

Reklama

Související témata: