Hlavní obsah

Ferguson by poslal Scholese do finále Ligy mistrů za zásluhy

MANCHESTER

Pokud fotbalisté Manchesteru United postoupí do finále Ligy mistrů, Paul Scholes má už nyní jistotu, že bude v základní sestavě. Trenér Alex Ferguson prohlásil, že třiatřicetiletého záložníka do utkání postaví za zásluhy.

Foto: DPA/EPA

Útočník Manchesteru United Paul Scholes (vlevo) bojuje o míč s hráčem Stuttgartu Zvonimirem Soldem v zápase 2. kola Ligy mistrů. Ilustrační foto.

Článek

"Normálně nejsem sentimentální člověk, ale jestli postoupíme do finále, Scholes bude v základu. To vám zaručuji," řekl Ferguson listu The Mirror.

Scholes spolu s Royem Keanem nemohl nastoupit k památnému duelu s Bayernem Mnichov v roce 1999 kvůli trestu za karty. United tehdy po senzačním obratu v závěru nastavení vyhráli 2:1 a po vítězství v lize a Anglickém poháru završili triumfem v Lize mistrů ojedinělý treble.

"Paul o tom nemluví, protože to není jeho styl, ale já vím, že ho to hodně zasáhlo. Stejně jako Roye Keana," uvedl skotský kouč. "Proto doufám, že postoupíme do finále a Paul dostane svoji příležitost," dodal Ferguson.

Reklama