Hlavní obsah

Lepší tým Liverpoolu jsem netrénoval, přiznal po duelu s Interem Benítez

PRAHA/MILÁN

Zatímco italský trenér Roberto Mancini po nevydařeném osmifinálovém duelu Ligy mistrů proti Liverpoolu oznámil letní konec u týmu, jeho protějšek na lavičce Liverpoolu Rafael Benítez oslavuje svůj vítězný tým. Chvála z jeho úst padala nejen na Fernanda Torrese, jediného střelce úterního duelu, ale na celý tým Reds. „Tohle je nejlepší tým, který jsem v Liverpoolu dosud trénoval,“ řekl po výhře 1:0 v odvetném zápase Benítez.

Článek

„V první části jsme měli problémy s útoky soupeře, jelikož Inter si vytvořil tři slibné šance. Na druhou stranu i my jsme si vytvořili nějaké zajímavé šance. Ve druhé půli jsme už kontrolovali hru, protože pro soupeře nebylo snadné hrát bez jednoho hráče méně. Myslím si, že tohle je nejlepší tým, který jsem v Liverpoolu dosud trénoval,“ polichotil Benitéz všem hráčům Reds a vyzdvihl Fernanda Torrese.

Španěl byl jediným střelcem úterního klání, když Júlia Césara překonal střelou z otočky v 64. minutě. „Fernando Torres bezpochyby vnesl do týmu Liverpoolu něco mimořádného. Jeho 26 gólů je skvělým úspěch, já ovšem doufám, že na konci sezóny jich bude ještě víc,“ vyzdvihl ojedinělou statistiku útočníka, který v této sezóně drží úctyhodnou bilanci 0,74 gólu na zápas.

Ještě než se bývalý útočník Atletika Madrid zapsal mezi střelce zápasu, v 50. minutě viděl za druhou žlutou kartu červenou domácí stoper Burdisso, který paradoxně nastoupil místo Materazziho, který byl vyloučen v prvním zápase v Liverpoolu. „Není jednoduché hrát v deseti hráčích, navíc když doháníte manko 0:2 z prvního utkání. To byl náš největší problém v obou zápasech proti Liverpoolu. Musíme se z toho do budoucna poučit,“ řekl ke druhému vyloučenému hráči ve druhém zápase Mancini.

„Měli jsme hodně příležitostí vrátit se do hry. Myslím si, že by jeden gól změnil obraz hry, ale naše šance zůstaly nevyužity. Měl jsem v úmyslu poslat do druhého poločasu Luise Figa, ale po vyloučení Burdissa jsem musel záměry přehodnotit. Chtěl jsem Figa poslat do hry na poslední půl hodinu,“ vysvětlil trenér italského celku, proč se nakonec slavný portugalský fotbalista na hřiště nedostal.

I když obhájce italského titulu Inter v domácí Serii A vede v tabulce na prvním místě s náskokem šesti bodů před AS Řím, v evropských pohárech se milánskému týmu velké úspěchy vyhýbají. Posledním takovým na evropské scéně je vítězství v Poháru UEFA ze sezóny 1997/98. „Jsme zklamaní, jelikož je nám vždy souzeno z Ligy mistrů vypadnout. Přesto máme ale velký tým,“ řekl na závěr Mancini, který se den po nezdařeném osmifinálovém utkání rozhodl od léta nepokračovat v působení hlavního kouče na lavičce milánského Interu.

Reklama

Související témata: