Hlavní obsah

Chelsea chce v semifinále LM zlomit prokletí a přes Liverpool postoupit

PRAHA

V prvním semifinálovém duelu Ligy mistrů se v úterý představí domácí Liverpool s londýnskou Chelsea. Jedná se již o třetí duel v posledních čtyřech sezónách, kdy se oba kluby střetávají v semifinále prestižní soutěže. V obou předešlých případech se z postupu radoval tým Liverpoolu. V brance hostí by neměl chybět český brankář Petr Čech.

Článek

Oba celky by se měly představit v nejsilnějších sestavách. V dresu Chelsea nebude moci nastoupit jen vykartovaný Essien. Trenér Liverpoolu Rafael Benitéz toužebně očekával uzdravení svého klíčového muže ve středu hřiště Stevena Gerrarda.

V hostujícím týmu se po dvouzápasové odmlce objeví Frank Lampard. Ten vynechal dvě poslední utkání, protože se rozhodl čas trávit se svou nemocnou matkou. Manažer Chelsea Avram Grant si nebyl příliš jistý, jestli bude moci povolat anglického reprezentanta už na utkání na Anfield Road, Lampardův agent ho ale ubezpečil, že jeho klient bude připraven k zápasu nastoupit.

Tato zpráva přišla izraelskému trenérovi velmi vhod, jelikož právě Lampard má lví podíl na postupu londýnského týmu mezi poslední čtyřku. V soutěži zatím tvořivý záložník Chelsea vstřelil dvě branky, přičemž ta na 2:0 proti Fenerbahce byla pro jeho tým velmi důležitá.

Liverpool se mezi čtyři nejlepší kluby nejprestižnější klubové soutěže světa probojoval ve čtvrtfinále přes Arsenal, když ve strhující odvetě ještě šest minut před koncem zápasu postupoval soupeř. Ovšem na Adebayorův gól reagoval Gerrard brankou na 3:2 a pojistku konečnému výsledku 4:2 přidal v nastavení Babel.

Fotbalisté Chelsea si postup do semifinále zkomplikovali utkáním v Istanbulu, kde překvapivě prohráli s místním Fenerbahce 1:2. V odvetě na Stamford Bridge vykročili domácí k postupu již ve 4. minutě, když se dokázal prosadit útočník Pobřeží Slonoviny Didier Drogba. Nakonec domácí porazili tureckého soupeře 2:0 Lampardovým gólem tři minuty před koncem zápasu.

Reklama

Související témata: