Hlavní obsah

Sparťané se po losu shodují: Bude to velká neznámá

PRAHA

Na jednom se všichni sparťanští fotbalisté po losu druhého předkola Ligy mistrů shodli - ať již v případě moldavského, nebo kazašského soupeře je čeká velká neznámá. „A to přesto, že s protivníky z Moldávie se občas na evropské scéně přece jen potkáme a já třeba pohárovou konfrontaci se Zimbru Kišiněv před osmi lety ve službách Sparty zažil,“ svěřil se pro Sport.cz letenský kouč Vítězslav Lavička.

Článek

Zkušenosti s moldavským fotbalem a stejným soupeřem má ovšem i Lavičkův asistent Horst Siegl. A dokonce bezprostřední, protože ve zmiňovaném souboji se objevil na trávníku, neboť v té době ještě ve Spartě aktivně hrál.

„V obou zápasech jsem střídal Marka Kincla. Hlavně v Kišiněvě to bylo hotové peklo, neboť stadión neměl umělé osvětlení, takže se hrálo odpokledne snad v padesátistupňovém vedru,“ ještě dnes se otřese Horst Siegl při osm let starých vzpomínkách. „Ale i s tím bychom se museli vyrovnat, kdyby nás cesta do Moldávie čekala.“

I letenským hráčům je jasné, že se na klimatické podmínky vymlouvat nemohou, neboť cílem Sparty je postup přes obě předkola do hlavní soutěže Ligy mistrů. „Soupeři jsou pro nás sice velkou neznámou, ale poradit si s nimi musíme. A na klimatické podmínky se už teprve vymlouvat nemůžeme. Musíme se kvalitně připravit, dívat se jen sami na sebe a postoupit,“ plánoval hned po losu Miroslav Matušovič.

„Sledoval jsem losování na teletextu, ale ani jeden z protivníků mně nic neříkal. Dál ale musíme, protože tohle předkolo je teprve prvním, i když samozřejmě důležitým krokem, který na cestě do Ligy mistrů musíme udělat,“ přidával se Michal Kadlec. Z extrémního počasí, před nímž varoval asistent trenéra Horst Siegl, si hlavu nedělal.

„Vysokých teplot si užijeme jak doma, tak na herním soustředění v Rakousku, takže problém to pro nás nebude. Navíc máme výhodu v tom, že odvetu s temperamentním soupeřem hrajeme na Letné, kde můžeme případné zaváhání z prvního utkání napravit,“ dodával Kadlec.

Reklama

Související témata:
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.