Hlavní obsah

Soupeř rychle udeřil a bylo zle, litovali slávisté

FLORENCIE

Byl to bleskový úder. Po pár desítkách sekund byl míč ve slávistické síti. Stadión explodoval. Naděje Pražanů na slibný výsledek v prvním utkání s Fiorentinou o Ligu mistrů dostávaly trhliny. "Mutu trefil přímák skvěle. Ten gól nás dostal do velké nevýhody," posteskl si brankář Maritn Vaniak nad bombou rumunského fobalisty v dresu Fiorentiny, soupeře Pražanů v boji o Ligu mistrů.

Článek

„Kazili jsme přihrávky, nedostávali jsme se dopředu,“ konstatoval Vaniak.

„Oba góly ze standardky,“ zalitoval při odchodu z plochy kapitán Erich Brabec. Ten druhý po zmatku při rohu v druhé půli.

Unešených domácích fandů nemohlo nic přehlušit, slávisté se zastavili v poněkud ztichlém koutu u svých příznivců, ale do zpěvu jim nebylo. „Musíme se zlepšit ve všem,“ bylo jasné Brabcovi při pomyšlení na druhé utkání. Minus dvě branky – to bude vstupní pozice slávistů. „Ale taky budeme hrát před plným stadionem, musíme je více napadat,“ pravil Zdeněk Šenkeřík, dlouho odříznutý ofenzivní hrot slávistů.

„První gól soupeři hodně pomohl, ale jinak naše obrana nebyla v první půli špatná. V druhé to bylo lepší i dopředu, ale domácí vyhráli zaslouženě,“ hodnotil kouč Pražanů Karel Jarolím.

„Hráli jsem velmi dobře, teď máme ještě několik dní na zvýšení obrátek,“ dmul se kouč domácích Cesare Prandelli. Nejen on bral v dusné noci postup Fiorentiny za hotovou věc. „Výsledek moc přizívý není, ale dokud je šance, budeme se snažit o postup ,“ opáčil na dálku Jarolím.

Reklama

Související témata: