Hlavní obsah

Brabec: Ideální by bylo vést po patnácti minutách 3:0

Fotbalisty Slavie Praha čeká ve středu v Edenu veledůležitá odveta třetího předkola Ligy mistrů proti Fiorentině. Sešívaní stojí po prohře 0:2 v Itálii před těžkým úkolem. "Musíme dostat soupeře pod tlak. Chceme hrát jinak než ve Florencii a věřím, že to na hřišti bude vidět," řekl na úterní tiskové konferenci kapitán Slavie Erich Brabec.

Článek

Jaký je recept na italskou Fiorentinu?

Nečeká nás nic lehkého. Musíme vstoupit do utkání aktivně a dostat soupeře pod tlak. Doufám, že se nám to podaří. Chceme hrát jinak než ve Florencii a věřím, že to na hřišti bude vidět.

Generálka vám vyšla na výbornou...

Proti Bohemians se nám utkání vydařilo, ale síla Fiorentiny je daleko někde jinde, než tady předvedla v pátek Bohemka.

Nebude hrát Mutu. Co to změní ve vašich plánech?

Gilardino byl i první zápas. Je to ohromně silný útočník, který si je schopný pokrýt balón. Mají tam dalšího kvalitního útočníka - Pazziniho. Bude důležité, jak se vzadu vypořádáme s jejich ofenzivní silou a naopak ve předu jak potrápíme jejich defenzivu.

Slavia si už nemůže dovolit inkasovat. Můžeme předpokládat, že budete hrát osobní obranu na Gilardina?

Proti žádnému soupeři jsme zatím osobní obranu nepraktikovali, proto nevěřím, že by tomu tak bylo zítra.

Loni se vám povedlo přejít přes Ajax, dá se na to letos navázat?

Postupem přes Ajax jsme získali nějaké zkušenosti, další pak v účinkování v Lize mistrů. Můžeme z toho čerpat, ale zadarmo nám nikdo nic nedá. Ve středu se to rozhodne na hřišti. Věřím tomu, že nás podpoří i fanoušci.

Loni to byl splněný sen, věříte, že to vyjde i letos?

Byl bych špatným hráčem, kdybych tomu nevěřil. Po tom, co jsme předvedli na Fiorentině, jsme zažili bezesnou noc. Už jsme se z toho ale oklepali a z kabiny cítím vůli se o postup porvat. Věřím tomu, že máme natolik kvalitní kádr abychom to zvládli. Důležitý bude úvodní gól. Pak by se ukázalo, jak je na tom Fiorentina. Musíme ji donutit k chybám v obraně.

Byli by jste hodně zklamaní po případném vyřazení?

Malá hořkost by tam byla, ale musíme se na to podívat reálně. Fiorentina byla před dvojzápasem jasným favoritem. Ale tím nechci říci, že se o postup neporveme. Rozhodne se až na hřišti, je za námi zatím jen první poločas, který vyhrála Fiorentina.

Jaký by byl podle vás ideální průběh zápasu?

V patnácté minutě vést 3:0. Rozhodující bude vstřelit první branku. Když povedeme, tak i Fiorentina znervózní a s momentální formou Tomáše Necida bychom mohli docílit druhého gólu.

Reklama

Související témata: