Hlavní obsah

LM: Chelsea, AS Řím a Panathinaikos postupují do osmifinále

PRAHA

Fotbalisté Chelsea s Petrem Čechem postoupili do osmifinále Ligy mistrů, když na domácím stadiónu porazili Kluž 2:1. Skupinu A ovládlo AS Řím, které na domácím hřišti porazilo Girondins Bordeaux 2:0. Posledním postupujícím se stali hráči Panathinaikosu, kteří v přímém souboji porazili Famagustu 1:0. Jarní fáze nejprestižnější klubové soutěže světa zná tak již všech šestnáct účastníků.

Článek

Fotbalisté Chelsea již před domácím zápasem s Kluží věděli, že pokud se jim podaří porazit rumunský tým, nemusejí se ohlížet na druhý zápas skupiny A mezi AS Řím a Bordeaux. Diváky na Stamford Bridge uklidnil ve 40. minutě Salomon Kalou, který poslal domácí do vedení. Deset minut po zahajovacím hvizdu druhé půle ale dokázal vyrovnat Kone. V 64. minutě vystřídal střelce první branky Londýňanů Kaloua Drogba a po sedmi minutách na trávníku rozhodl o výhře Chelsea 2:1.

Z prvního místa skupiny A ale postoupilo AS Řím, které na svém hřišti přivítalo francouzské Girondins Bordeaux. Francouzi by se výhrou posunuli do dalších bojů. O výhře domácích Římanů 2:0 rozhodli ve druhém poločase Brighi a Totti. Bordeaux bude na jaře pokračovat v Poháru UEFA.

V přímém souboji byl úspěšnější Panathinaikos

O jedno postupové místo se hrálo také ve skupině B. V přímém souboji se o něj střetli fotbalisté Panathinaikosu Atény a Famagusty. Řekům stačila k postupu remíza, nakonec se jim ale podařilo zápas vyhrát, když se o jedinou branku zápasu postaral v 69. minutě Karagounis. Překvapení letošních zápasů Champions League Famagusta nakonec nebude hrát ani Pohár UEFA, protože Werderu Brémy se podařilo zvítězit nad Interem 2:1.

Jistý postup měli před zápasem s Šachtarem Doněck zajištěný fotbalisté Barcelony. Fanoušky na Nou Campu rozesmutnil po půlhodině hry Gladkiy. Ukrajinský tým poslal stejný hráč v 58. minutě do již dvoubrankového vedení. Katalánskému týmu se sice podařilo zásluhou Sylvinha snížit, slavný španělský klub ale nakonec prohrál 2:3. V druhém utkání skupiny C porazil Sporting Lisabon Basilej 1:0.

Ve skupině D byly již před úterním programem známy postupující týmy do jarní části Ligy mistrů. Bojovalo se pouze o účast v Poháru UEFA. Zatímco hráči Marseille dokázali na svém stadiónu uhrát bezbrankovou remízu s Atlétikem Madrid, PSV Eindhoven doma prohrál s Liverpoolem 1:3. V Poháru UEFA se tak představí Olympique.

Liga mistrů:
Skupina A:
AS Řím - Girondins Bordeaux 2:0 (0:0)
Branky: 61. Brighi, 79. Totti. Rozhodčí: Fandel (Něm.). Diváci: 35 000.
Chelsea - Kluž 2:1 (1:0)
Branky: 40. Kalou, 71. Drogba - 55. Koné. Rozhodčí: Fröjdfeldt (Švéd.). Diváci: 40 000.
Skupina B:
Panathinaikos Atény - Anorthosis Famagusta 1:0 (0:0)
Branka: 69. Karagunis. Rozhodčí: Layec (Fr.). Diváci: 58.000.
Werder Brémy - Inter Milán 2:1 (0:0)
Branky: 63. Pizzaro, 81. Rosenberg - 88. Ibrahimovic. Rozhodčí: Vink (Niz.). Diváci: 35 000.
Skupina C:
FC Basilej - Sporting Lisabon 0:1 (0:1)
Branka: 19. Djaló. Rozhodčí: Allaerts (Bel.). Diváci: 35 000.
FC Barcelona - Šachtar Doněck 2:3 (0:1)
Branky: 59. Sylvinho, 83. Busquets - 31. a 58. Gladkij, 76. Fernandinho. Rozhodčí: Riley (Angl.). Diváci: 22 763.
Skupina D:
PSV Eindhoven - FC Liverpool 1:3 (1:1)
Branky: 36. Lazovič - 45+2. Babel, 68. Riera, 77. N'Gog. Rozhodčí: Ivanov (Rus.). Diváci: 30 000.
Olympique Marseille - Atlético Madrid 0:0
Rozhodčí: Stark (Něm.). Diváci: 48 000.

Reklama

Související témata: