Hlavní obsah

Kouč Liverpoolu se po vyřazení cítí jako vítěz, Chelsea uznala chyby

PRAHA

Strhující podívaná v úterním odvetném utkání čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Chelsea a Liverpoolem skončila remízou 4:4. Přesto měl zápas dva vítěze. Domácí Chelsea slavila postup, hostující tým mohl za předvedený výkon trávník opouštět také s hlavami nahoře. „Většinou jste po vyřazení zklamaní, nyní nám ale nezbývá nic jiného, než být na sebe pyšní,“ řekl trenér Liverpoolu Rafael Benitez.

Článek

Jeho tým ve čtvrtfinále vypadl, ale kouč Liverpoolu Rafael Benitez měl po utkání ke svým svěřencům jen slova chvály. „Ukázali jsme charakter a kvality a opravdu máme být na co pyšní,“ řekl pro Sky Sports zkušený kouč hostů. „Hráči odvedli fantastickou práci. Potěšili nejen mě, ale také fanoušky,“ je si jistý Benitez.

Chelsea byla na odpis

Galapředstavení na Stamford Bridge odstartovali hosté, kteří si z prvního utkání přinesli nepřívětivou prohru 1:3. Od počátku utkání byli však Reds aktivnější. Po osmadvaceti minutách už vedli 2:0 a málokdo by si vsadil na Chelsea, jejíž hra byla do té doby výrazně statická.

Ve druhém poločase ale domácí vstali z mrtvých. Tři góly v síti Reiny znamenaly téměř definitivní konec pro Liverpool, s čímž se ale nesmířili Lucas a Kuijt, kteří slepenými brankami skóre zápasu znovu otočili ve prospěch hostů. V té době stačilo k postupu Liverpoolu vstřelit znovu jen jednu branku. Ta padla, bohužel pro hosty, ale na druhé straně hřiště. Definitivní podobu výsledku 4:4 dal v 89. minutě domácí Lampard.

Chyby Chelsea využila

„Když hrajete proti týmům jako je Chelsea, musíte si být vědomi, že každou chybu takový tým dokáže potrestat gólem. My jsme se chyb nevyvarovali a domácí toho využili,“ prozradil španělský trenér na lavičce hostů. „Bývá zvykem, že jste po prohře zklamaní. Po takovéto prohře ale nezbývá nic jiného, než být na sebe hrdý.“

Kupodivu zklamanějším dojmem po utkání působil trenér domácích Guus Hiddink, ač ho mohl těšit postup mezi čtyři nejlepší týmy Champions League. „Byli jsme na sebe opravdu naštvaní, protože jsme chtěli do utkání vstoupit úplně jiným způsobem,“ přiznal Hiddink. „Věděli jsme, že takticky dobře vyspělému Liverpoolu nemůžeme dát příliš prostoru, ale to jsme přesně udělali, hráli jsme až příliš zataženě,“ uznal Nizozemec.

„Všechno to vycházelo ze skutečnosti, že jsme v první půli ztráceli plno osobních soubojů,“ všiml si Hiddink. „Toto bylo utkání, ve kterém se každý dopustil nějaké chyby, což udělalo zápas atraktivnějším. Jednou byl nahoře jeden tým, o chvíli později zase druhý,“ dodal na závěr dvaašedesátiletý kouč.

Reklama

Související témata: