Hlavní obsah

Mohli jsme dát Arsenalu čtyřku, drbal si hlavu kouč Manchesteru

PRAHA

Trenér fotbalistů Manchesteru United Sir Alex Ferguson je po středeční výhře 1:0 svého týmu v prvním utkání semifinále Ligy mistrů proti Arsenalu spokojený. Uznává ovšem, že jeho svěřenci mohli svému rivalovi uštědřit větší gólový příděl. Těsnou prohru přijímá i trenér Kanonýrů Arsene Wenger. „United hráli ve velkém tempu a zavřeli nás,“ přiznal zkušený Francouz.

Článek

Poprvé v historii se oba týmy střetly v evropských pohárech a lepší pozici do odvety, která se hraje za týden na Emirates Stadium, si vybojovali domácí hráči Manchesteru United. Ty poslal do vedení v 17. minutě John O´Shea. Ač měli Rudí ďáblové celý zápas převahu, víc gólů už svému sokovi vsítit nedokázali.

Ferguson nechtěl inkasovat 

„S výkonem hráčů jsem spokojený,“ řekl pro Sky Sports trenér Manchesteru United Ferguson. „Úroveň přihrávek byla velice, velice dobrá. Navíc jsme po celé utkání hráli v rychlém tempu,“ těšilo zkušeného kouče, jemuž největší vrásky na čele udělalo zranění stopera Ferdinanda s podezřením na zlomená žebra.“Dostal ránu přímo do žeber,“ poznamenal Ferguson na adresu svého zadáka.

„Mohli jsme vsítit čtyř góly, ale kdybyste se mě zeptali před utkáním, řekl bych, že chci vyhrát a neinkasovat,“ prozradil slavný Skot. „V životě nemůžete mít všechno. My jsme získali tohle a posunuli se dál. Hra ještě neskončila, ale my víme, že můžeme jet k nim a skórovat. A s tím se Arsenal musí popasovat,“ řekl Ferguson.

Kouč Arsenalu rozhodně ale před odvetou flintu do žita nehází. „Dobrou věcí je, že jsme neinkasovali víc, než jednu branku,“ těšilo po zápase na goal.com trenéra hostí Arséna Wengera. „Po tomto výsledku máme velkou šanci, abychom za týden doma vybojovali postup. Nedá se říct, že by o postupujícím bylo již rozhodnuto a věřím, že za týden uvidíme jiný Arsenal,“ dodal francouzský kouč.

Wengera minulost nezajímá

„Je to samozřejmě výhoda pro Manchester, který začal velice dobře a byl důraznější,“ pokračoval Wenger. „Zdálo se mi, že jsme nebyli příliš tvůrčí, ale to se nikam nedostaneme, když budeme řešit, co jsme udělali a co ne. Mnohem důležitější je, abychom si řekli, co budeme dělat v úterní odvetě,“ má jasno zkušený stratég na lavičce Kanonýrů.

Wenger také uznává, že pro jeho tým mohlo být ještě hůř. „Ano, hosté mohli vést už 2:0, ale díky dobrému zákroku Almunii jsme neinkasovali. I toho bychom rádi využili před odvetou,“ nechal se slyšet devětapadesátiletý kouč. „United hráli ve velkém tempu, zavřeli nás a nedovolili nám předvést naši hru,“ uznal kvality soupeře Wenger.

Reklama

Související témata: