Hlavní obsah

Pospíšil se pomstil a zaplatí večeři

PRAHA

Byla to šokující výměna. Poklidné přestupové vody letního fotbalového trhu rozvířil trejd mezi Libercem a Spartou, která na sever Čech poslala mladého útočníka Pospíšila a na oplátku získala obránce Johanu. Pospíšil se přitom nijak netajil, že výměna mu není pochuti a udála se proti jeho vůli.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Liberecký Baffour Gyan (vpravo) v souboji s bývalým spoluhráčem Petrem Johanou.

Článek

Na sobotní vzájemné utkání si nachystal odplatu, která přišla pro Spartu v nejméně vhodnou dobu. V generálce na Ligu mistrů prohrála, rozhodující gól vstřelil právě Michal Pospíšil. "Měl jsem velkou motivaci, moc jsem se těšil. Byl to pro mě zvláštní zápas," přiznával po zápase čtyřiadvacetiletý útočník.

Nebyl úplně fit

Jen co absolvoval oslavné kolečko a vítězný pokřik v kabině, přišel mezi novináře. Na tváři mu zářil úsměv. Rozhodující gól bývalému zaměstnavateli ho hřál na srdci. "Věděl jsem, že Venca Koloušek dá centr z první. Míč ještě skočil, já jsem se dostal před obránce. Měl to těžké. Nabíhal jsem za ním. Hned mě napadlo, že o mně nemá tušení," vracel se k rozhodující situaci celého utkání liberecký hrdina.

Když se řítil před "kotel" domácích fanoušků, uvědomil si, že právě Johanu v hlavičkovém souboji přeskočil. "Ale fakt bych ho z toho gólu nevinil," zastal se protihráče odchovanec Slavoje Zbraslav.

Měl i další velké šance. V prvních deseti minutách nejprve pálil nebezpečně z ostrého úhlu, pak promarnil tutovku po přihrávce Kisela. Uspěl až na třetí pokus: "Chtěl jsem to dvakrát propálit nahoru, ale nevyšlo to. Pak jsem se už snažil hlavně trefit branku."

Když v 69. minutě opouštěl hrací plochu, tribuny ho odměnily bouřlivým aplausem. "Měl jsem před zápasem menší problémy a nebyl fyzicky úplně fit," vysvětlil. Hrát však chtěl, že by nenastoupil ho vůbec nenapadlo. A pro tým vypsal speciální prémii - všem zaplatí večeři.

"To utkání pro mě bylo důležité, ale nehovořil bych o satisfakci. Že jsem neskutečně šťastný však popírat nebudu," culil se Pospíšil. Vůči Spartě necítí zlobu. Ale v jednom má jasno: "Kdyby mě chtěli udržet, jak tvrdili, udrželi by mě."

Johana: nevěděl jsem, že je za mnou

Petr Johana opouštěl kabinu hostů loudavým krokem. Ještě před třemi měsíci sedával přes chodbu v domácí šatně. "Pořád ještě ten stadión beru jako svůj domácí. Teď jsem však stál na druhé straně barikády," přiznal po utkání šestadvacetiletý obránce, že měl hodně smíšené pocity. "Liberec mi dal příležitost hrát ligu, získal jsem tady titul a odehrál spoustu skvělých zápasů," vracel se ještě do minulosti.

V sobotu se však podepsal pod rozhodující gól. "Nevěděl jsem, že je Pospíšil za mnou. Byla to rychlá akce a útočník si chytře naběhl," pokrčil rameny. Při druhém gólu zase zůstala obrana Sparty hodně rozhozená. "Na prostředku hřiště jsem napadal libereckého záložníka a nestačil jsem se vrátit," vykládal po zápase Johana.

Byl zklamaný. Věděl, že tři body by se Spartě náramně hodily. "Třikrát jsem venku remizovali a teď prohráli. Není to nic dobrého," posteskl si.

Reklama

Související témata: