Hlavní obsah

Odvetu Slavie v televizi neuvidíte, Spartu z Atén možná

PRAHA

Chtěli jste v televizi sledovat odvetné zápasy pražských „S“ v 3. předkole fotbalové Ligy mistrů? Máte smůlu, protože Česká televize s přenosy z Edenu ani z Atén v tuto chvíli nepočítá. O vysílání duelu Panathinaikos - Sparta jednají na Kavčích horách s majitelem práv, o duel sešívaných nemá podle šéfa sportovní sekce Otakara Černého zájem samo vedení Slavie.

Foto: Petr Josek, Reuters

Luboš Hušek v souboji s Georgiosem Karagounisem z Panathinaikosu

Článek

Těší-li se český fotbalový fanoušek, že bude v televizi sledovat zápolení Sparty a Slavie v odvetách 3. předkola Ligy mistrů, měl by se pomalu smiřovat s tím, že přenosy neuvidí. V České televizi totiž v harmonogramu programů ani jeden z duelů nefiguruje. Zatím.

V úterý v 16 hodin bude jasno

„Utkání z Atén mezi Panathinaikosem a Spartou se vysílat chystáme, ovšem nejprve se musíme domluvit s řeckou stranou a majitelem práv o ceně za přenos,“ prozradil Sport.cz Otakar Černý. „Jedná o tom naše redakce sportu,“ podotkl její šéf Černý, jenž dodal, že rokování stále nikam nepostoupila.

Pakliže by se jednání s majitelem práv na přenos z Atén protahovala neúměrně dlouho, šéf sportovní redakce České televize Černý má již samozřejmě stanoven nejzazší termín, po němž už Řekům zvedat telefon nebude. „Pokud se dohodneme do úterka do 16:00, můžeme přenos zajistit. Po tomto termínu už to není v našich silách,“ přiznal Černý.

Slavia prý nemá o přenos zájem

Situace kolem středečního televizního přenosu ze slávistického Edenu, kde sešívaní vyzvou v odvetě moldavský Šeriff Tiraspol, je ještě beznadějnější. „Se Slavií jsme samozřejmě jednali a pořád jednáme. Podle našich informací ovšem Slavia o televizní přenos nemá zájem,“ poznamenal Černý.

V Edenu s televizním přenosem středečního duelu skutečně nepočítají. „V televizi zápas nebude. Takové jsou poslední informace. Doufáme, že nás v duelu s těžkým a podceňovaným Šeriffem Tiraspol přijde povzbudit co nejvíce fanoušků,“ řekl Sport.cz tiskový mluvčí Slavie Odřej Zlámal.

Zápas Sparty v Atenách se odehraje v úterý od 20:45, Slavia přivítá moldavský Tiraspol ve středu od 20:00. Oba duely můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Reklama

Související témata: