Hlavní obsah

Šok ve fotbalové Lize mistrů: AC Milán doma prohrál s Curychem

MANCHESTER

Fotbalisté AC Milán ve druhém kole Ligy mistrů doma podlehli FC Curych 0:1. Senzační vítězství švýcarského týmu na San Siru ve středu zařídil gólem v 10. minutě finský obránce Hannu Tihinen. K výhře Realu Madrid 3:0 nad Marseille dvěma góly pomohl Cristiano Ronaldo, Manchester United otočil nepříznivý průběh proti Wolfsburgu na 2:1. Jen v souboji gigantů Bayern - Juventus diváci gól neviděli.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Fotbalista Curychu Hannu Tihinen oslavuje gól na AC Milán.

Článek
Fotogalerie

Bayern měl proti Juventusu zejména v prvním poločase několik vyložených šancí, zlobila zejména hvězdná dvojice Ribéry - Robben. Nizozemec ale už v průběhu první půle musel odstoupit pro potíže s kolenem.

Ve druhém duelu skupiny A Bordeaux s českým záložníkem Jaroslavem Plašilem porazilo Maccabi Haifa, jediný gól vstřelil až v 83. minutě Ciani.

Necidův CSKA porazil Sivokův Besiktas Istanbul

Souboj dvou českých fotbalistů v rámci středečního utkání základní skupiny Ligy mistrů dopadl lépe pro útočníka Tomáše Necida, jehož CSKA Moskva porazil Besiktas Istanbul v sestavě s Tomášem Sivokem 2:1. Ruský celek získal po pěti porážkách v nejprestižnější soutěži po sobě první tři body a oživil naděje na postup do vyřazovací fáze.

Fotbalista Besiktase Istanbul Serdar Ozkan (vlevo) fauluje Tomáše Necida z CSKA Moskva.foto: ČTK/AP/Sergej Ponomarov

Besiktas v Moskvě znovu potvrdil, že má daleko k formě z minulé sezony, kdy oslavil turecký double. Istanbulský celek tentokrát inkasoval už v sedmé minutě po krásné střele z dálky, kterou se blýskl devatenáctiletý domácí talent Dzagojev. Ještě do pauzy mohl vyrovnat Slovák Filip Hološko, ale místo toho po hodině hry znovu udeřil CSKA, když se přesně k bližší tyči trefil Krasič.

Krátce poté odešel ze hřiště Necid, který se několikrát dostal ke střele, ale branku pokaždé minul. Jeho protihráč Sivok odehrál celých 90 minut a v závěru si vysloužil žlutou kartu. Hosté stihli v nastavení už jen snížit.

Ve druhém utkání skupiny B vedl Wolfsburg na Old Trafford po hlavičce Edina Džeka, domácí Manchester United ale dokázal otočit skóre. Rychlou odpověď zařídil veterán Ryan Giggs, vítěznou trefu si připsal Michael Carrick.

Cristiano Ronaldo dvakrát skóroval

Ve skupině C se Real Madrid proti Marseille dlouho nemohl prosadit, pak začal úřadovat Cristiano Ronaldo. Hvězdný Portugalec chytrým gólem otevřel skóre, navíc vzápětí byl po faulu a druhé žluté kartě vyloučený Diawara. Penaltu proměnil Kaká, za dalších pět minut parádní kombinaci Realu zakončil opět Ronaldo.

Fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo oslavuje gól v utkání proti Marseille.foto: Reuters/Paul Hanna

Druhý favorit skupiny AC Milán překvpaivě nestačil na FC Curych, švýcarský tým na San Siru zvítězil díky pohotové patičce Fina Tihinena už z 10. minuty. Porážce italského kllubu nezabránil ani Marek Jankulovski.

Anelka vystřelil Chelsea výhru

Chelsea splnila povinnost vítězstvím na hřišti APOELu Nikósie, jediný gól zařídil Nicolas Anelka. Ve druhém utkání skupiny D neuspěl Tomáš Ujfaluši, jehož Atletiko Madrid v poslední čtvrthodině dvakrát inkasovalo a prohrálo v Portu 0:2.

Základních skupiny fotbalové Ligy mistrů:
Skupina A:
Bayern Mnichov - Juventus Turín 0:0
Rozhodčí: Webb (Angl.). Diváci: 66 000
Girondins Bordeaux - Maccabi Haifa 1:0 (0:0)
Branka: 83. Ciani. Rozhodčí: Braamhaar (Niz.). ČK: 88. Kajal (Haifa). Diváci: 28 748.
Skupina B:
CSKA Moskva - Besiktas Istanbul 2:1 (1:0)
Branky: 7. Dzagojev, 61. Krasič - 90.+2 Dag. Rozhodčí: Mejuto González (Šp.). Diváci: 18 100.
Manchester United - VfL Wolfsburg 2:1 (0:0)
Branky: 59. Giggs, 78. Carrick - 56. Džeko. Rozhodčí: Kassai (Maď.). Diváci: 74 037.
Skupina C:
AC Milán - FC Curych 0:1 (0:1)
Branka: 10. Tihinen. Rozhodčí: Meyer (Něm.). Diváci: 32 439.
Real Madrid - Olympique Marseille 3:0 (0:0)
Branka: 58. a 64. Ronaldo, 61. Kaká z pen. Rozhodčí: Hansson (Švéd.). ČK: 60. Diawara (Marseille). Diváci: 67 244.
Skupina D:
APOEL Nikósie - FC Chelsea 0:1 (0:1)
Branka: 18. Anelka. Rozhodčí: Layec (Fr.). Diváci: 37 609.
FC Porto - Atlético Madrid 2:0 (0:0)
Branka: 75. Falcao, 82. Rolando. Rozhodčí: Rizzoli (It.). Diváci: 21 657.

Reklama

Související témata: