Hlavní obsah

Kouč Liverpoolu Benítez doufá v Lize mistrů v zázrak

PRAHA

Dva zápasy před koncem základní části Champions League ztrácí slavný anglický fotbalový klub Liverpool na postupovou pozici pět bodů. Svěřenci kouče Rafaela Beníteze totiž ve středečním utkání na půdě Lyonu ztratili dva body v poslední minutě zápasu a jejich postupové naděje jsou proto minimální. „Zázraky už se nám povedly, nyní nezbývá než věřit v další,“ řekl trenér Reds Benítez.

Článek

Aby Liverpool mohl reálně uvažovat o postupu do další fáze Ligy mistrů, musel ve středu naplno bodovat na hřišti francouzského Lyonu. Taky že tomu byli Reds velmi blízko, neboť v 83. minutě parádně napřáhl z dálky Babel, a hosté tak vedli 1:0. V poslední minutě utkání však na druhé straně hřiště do pokutového území vnikl Lisandro a drtivou většinu z přítomných jednačtyřiceti tisíc fanoušků uvedl do euforie. Právě konečná remíza 1:1 stačila Lyonu k postupu mezi posledních šestnáct týmů soutěže.

Výsledek z půdy aktuálně druhého týmu francouzské ligy znamená, že Liverpool ve svých posledních osmi odehraných zápasech dokázal vyhrát jen jednou jedinkrát. I přes tak nelichotivou bilanci kouč Reds Rafael Benítez naději neztrácí. „Zázraky už se nám povedly, nyní nezbývá než věřit v další,“ nechal se slyšet pro deník Mirror Benítez.

Dívat se jen na sebe

„Samozřejmě, že to bude těžké, ale není to nemožné. Jen tomu musíme jít naproti. Musíme vyhrát naše oba zápasy a doufat, že ostatní výsledky budou hrát pro nás,“ přeje si španělský kouč na lavičce Liverpoolu. Stále máme šanci, neměli bychom ale mluvit o ostatních výsledcích, pokud nedokážeme uspět v těch našich zápasech,“ dodal.

V posledních dnech se židle pod trenérem Benítezem v Liverpoolu hodně naklonila, devětačtyřicetiletý kouč si však svůj odchod od týmu nepřipouští. „Nemyslím si, že by toto téma bylo na pořadu dne. Já se jen snažím myslet na další zápas. Z tohoto utkání si můžeme vzít hodně pozitiv, protože jsme se před ním museli vypořádat s několika problémy,“ poznamenal.

Sevilla nic nevypustí

Vedle Lyonu si ve středečním večeru vybojoval předčasně postup do osmifinále Ligy mistrů také celek ze španělské La Ligy Sevilla. Ta uhrála remízu 1:1 proti bundesligovému Stuttgartu. „Mrzí mě snad jen, že se nám nepodařilo zajistit si první místo ve skupině, ale měli jsme zraněné hráče. Proto jsem musel udělat jisté změny v sestavě,“ prozradil trenér španělského výběru Manolo Jimenez.

„Nejde jen o sportovní hledisko, ale také o ekonomické. Proto do posledních dvou zápasů půjdeme naplno. Jeden bod by měl však k jistotě prvního místa stačit,“ dodal Jimenez.

Reklama

Související témata: