Hlavní obsah

VIDEO: Děti z Manchesteru nestačily na Turky, Ferguson se zase zlobil na sudího

PRAHA

Čtyři a půl roku trvala domácí neporazitelnost Manchesteru United v Lize mistrů. Ta ovšem skončila, neboť v úterý dobyl Old Trafford poslední tým skupiny turecký Besiktas. Rudí ďáblové si jako jistý postupující dovolili postavit výrazně omlazený kádr, na což doplatili prohrou 0:1. „V jistém smyslu to byla trochu experimentální jedenáctka v úvodu utkání,“ přiznal po zápase Ferguson.

Článek

Postup do další fáze Champions League měl Manchester United už jistý, proti celku z Istanbulu však potřeboval získat bod, aby si zajistil první místo ve skupině B. K úžasu celé fotbalové Evropy však jediným skórujícím týmem byl hostující Besiktas. Brankář Rudých ďáblů Ben Foster za sebe pustil v 19. minutě tečovanou střelu Rodriga Tella.

United si tak připsal první prohru v Lize mistrů od února 2005, kouč domácích Sir Alex Ferguson však po zápase příliš výtek vůči svým svěřencům neměl. „Tentokrát na hřišti dostali prostor i hráči ve věku 18 a 19 a let. U nich očekáváte, že se dopustí chyby, se kterou u vyzrálých fotbalistů už nepočítáte,“ zastával se Ferguson Itala Machedy a dalších.

Hráči Besiktase polehávali

„Kontrolovali jsme zápas, z toho pohledu hráči předvedli solidní výkon. Bohužel jsme ale nevyhráli. Myslím si však, že tento zápas klukům prospěl, a že si z něho něco odnesli,“ řekl na stránkách goal.com zkušený Skot z lavičky United. „Bylo to pro nás těžké, nemohli jsme se pořádně dostat do zápasu. Soupeř ve druhé půli zdržoval ustavičným poleháváním. To těžko mladí hráči pochopí,“ rýpnul si pro deník The Sun do hráčů Besiktase Ferguson.

Slavný kouč Rudých ďáblů také přiznal, že postavit od začátku zápasu mladíky Welbecka, Machedu, Obertana a Gibsona bylo určitou zkouškou. „V jistém smyslu to byla trochu experimentální jedenáctka v úvodu utkání. Do hráčů vkládáme důvěru, že na takové zápasy mají. A oni jsou potenciálními top hráči. Nakonec jsme si také vypracovali dobré příležitosti, ale doplatili jsme na gól z protiútoku,“ dodal Ferguson.

Zatímco výkon mladých hráčů Ferguson omlouval, opět se - jak je v poslední době jeho zvykem - rozčílil na rozhodčího. Tentokrát to slízl Francouz Stephane Lannoy, který neodpískal sporný zákrok Kase na Evru.

Ferguson se zlobil i při posledním domácím zápase Ligy mistrů proti CSKA, kdy rozhodčí nepotrestal faul na Darrena Fletchera. "Už druhý zápas v řadě nás rozhodčí obral o penaltu," láteřil pro list The Sun Ferguson, který spílá rozhodčím i v domácí lize a vede s nimi již delší válku.

Reklama

Související témata: