Hlavní obsah

Vyřadil nás komplot rozhodčích, hřímal prezident Fiorentiny

FIORENTINA

Ta křivda se po osmifinálové odvetě v italských očích ještě více umocnila. Fiorentina v divoké přestřelce mnichovský Bayern porazila, ale do vysněného čtvrtfinále Ligy mistrů se ani tak nedostala. Neregulérní gól Kloseho v prvním duelu, který pak z jasného ofasjdu v předposlední minutě skóroval, nakonec rozhodl o postupu Němců. „Vyřadil nás komplot rozhodčích,“ hřímal prezident Fiorentiny Andrea della Valle.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Franck Ribery z Bayernu Mnichov (v bílém) v hlavičkovém souboji s Ricardem Montolivem z Fiorentiny

Článek

Favorizovaný Bayern balancoval na stadiónu Artemia Franchiho na pokraji propasti. A dokonce několikrát! Nejprve po gólu Vergase, který umocnil druhou brankou po devíti minutách druhé půle Jovetič, poté po druhé trefě Jovetiče v 64. minutě. „Udělali jsme spoustu individuálních chyb a v defenzívě jsme nehráli tak, jak jsme měli. Proto pro nás byla odveta složitější. Zachránilo nás jen to, že jsme si stále věřili a věděli, že jsme schopni góly dát. A také jsme dva krásné dali,“ glosoval divokou osmifinálovou přestřelku nizozemský kouč na lavičce mnichovského Bayernu Louis van Gaal.

„Zachránil vás komplot rozhodčích. Jejich tajná dohoda,“ reagoval popuzený prezident Fiorentiny Andrea della Valle, jenž asi ještě dlouho nepřekousne sporný Kloseho gól v prvním zápase, který rozhodčí Övrebö navzdory jasnému ofsajdu uznal.

Video je potřeba, tvrdi Prandelli

„Jeho nestydatost nás stála postup. FIFA se zoufale brání zavedení videozáznamů a moderní techniky jako důkazů ve sporných situacích, ale tím jenom ničí fotbal. A zničí ho úplně,“ soptil i trenér „fialek“ Cesare Prandelli.

"Udělali jsme všechno, co jsme mohli, ale bohužel to nestačilo. Jsme zklamáni, o to víc si teď myslíme, že po výsledku 1:1 v prvním zápase bychom se do čtvrtfinále kvalifikovali určitě my,“ notoval si s trenérem i klubovou generalitou brankář Fiorentiny Sebastien Frey.

Trenér mnichovského Bayernu Louis van Gaal se dokázal vžít do rozčarování panujícího v soupeřově táboře. „Chápu, pro Fiorentinu je to moc těžké, protože v naší vzájemné konfrontaci nakonec skutečně rozhodl gól Kloseho z ofsajdu,“ přiznal i po druhém utkání, že kontroverzní branka v prvním utkání neměla platit.

My si postup zasloužili, zní z Mnichova

„I tak jsme si ale postup zasloužili, i když Fiorentina hrála hlavně v první půli velice dobře. Nám dělal zpočátku silný vítr velké problémy, ale vyrovnali jsme se s ním a v součtu 180 minut jsme byli přece jen lepší,“ nepřipustil kapitán Bayernu a střelec prvního gólu Van Bommel, že by si jeho tým postup nezasloužil.

Bayern za cestu mezi posledních osm nejlepších mužstev starého kontinentu zinkasuje bonus ve výši 3,3 miliónu eur a navíc posílil své naděje, že udrží hvězdného Francka Ribéryho. Ten totiž jednání o dalším působení v Mnichově podmínil tím, že klub musí dosáhnout výrazného úspěchu na německé i evropské scéně.

„I já chci samozřejmě tituly a úspěchy a teď jsme jim blíž. Prostě další argument pro Francka, aby zůstal,“ věří po postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů i trenér Van Gaal, že největší hvězda v dresu Bayernu Ribéry zůstane i v příští sezóně.

Reklama