Hlavní obsah

Rozhodnuto: brankář Čech do odvety proti Interu nenastoupí

LONDÝN

Český reprezentační brankář Petr Čech nebude v dresu Chelsea v důležitém odvetném osmifinálovém duelu Ligy mistrů proti Interu Milán na hřišti. Do zápasu jej nepustí nedoléčené zranění lýtka. „Čech vůbec netrénoval, takže je naprosto vyloučeno, že by hrál,“ řekl na předzápasové tiskové konferenci kouč Blues Carlo Ancelotti. Čech nebude podobně jako druhý brankář týmu Hilário ani na střídačce.

Foto: ČTK/AP

Zraněný Petr Čech do odvety proti Interu Milán ještě nezasáhne.

Článek

Čech se zranil 24. února v úvodním osmifinálovém utkání na San Siru, kde musel být po šedesáti minutách vystřídán. Jeho tým podlehl 1:2, když vítěznou branku vstřelil Cambiasso. Druhý den oznámil Ancelotti víru v návrat české reprezentační jedničky do odvety. „Doufáme, že bude Čech k dispozici už do odvetného zápasu,“ nechal se tehdy slyšet.

Ačkoliv z ostrovů přicházely pozitivní informace o rychlém léčení, nakonec se Čechův návrat předběžně naplánoval až na víkendový duel Premier League proti Blackburnu. To na pondělní tiskové konferenci potvrdil i Ancelotti, jemuž se zranila i týmová dvojka Hilário, který laboruje s nataženým tříslem.

Turnbullovi důvěřujeme

„Hrát bude Turnbull a na lavičce náhradníků bude Rhys Taylor. Stejně jako v sobotu,“ připomněl Ancelotti výhru svého týmu 4:1 nad West Hamem. „Turnbull hrál dobře. Působí jistě a my mu zcela důvěřujeme,“ poslal povzbudivý vzkaz anglickému gólmanovi.

„Není vůbec zapotřebí riskovat, ať už ohledně Čecha, nebo Hilária. Čech vůbec netrénoval, takže je naprosto vyloučeno, že by hrál. Petr má sice mnohem více zkušeností, ale Ross je mladý a prokazuje velké nadšení pro hru. Bude to pro něj skvělá zkušenost,“ citoval před odvetou italského trenéra The Sun.

V té se jeho svěřenci postaví proti italskému šampiónovi Interu Milán, který vede jejich bývalý trenér José Mourinho. Portugalský kouč v úvodním utkání uspěl, aby však postoupil, nesmí se svými svěřenci prohrát na horké půdě Stamford Bridge. Odvetný duel začíná ve 20:45, přímým přenosem jej vysílá ČT 4 Sport a podrobnou on-line reportáž můžete sledovat i na stránkách Sport.cz.

Reklama

Související témata: