Hlavní obsah

Na hřišti běhali jak králíci, rýpnul si do Bayernu po vyřazení prezident Lyonu

PRAHA

Sen fotbalistů Lyonu o finále Ligy mistrů se pro hráče francouzského týmu stal v úterý večer noční můrou. V odvetném semifinálovém duelu svěřence kouče Claude Pueala vyškolili hráči Bayernu Mnichov, kteří díky hattricku Ivici Oliče vyhráli 3:0. „Udělali jsme skvělou práci. Probojovat se do finále je něco úžasného,“ nechal se slyšet trenér německého týmu Luis van Gaal.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Arjen Robben z Bayernu Mnichov (vpravo) bojuje o míč s Jeanem II Makounem z Olympique Lyon.

Článek

V jasnou záležitost se změnilo odvetné utkání Champions League, v němž domácí Lyon musel odčinit prohru 0:1 z Bavorska. Nic takového se ovšem na Stade de Gerland nekonalo. Naopak to byli fotbalisté z Mnichova, kteří díky třem brankám útočníka Oliče slavili výhru 3:0 a díky tomu i postup do finále, v němž se střetnou s jedním z dvojice Barcelona - Inter Milán.

Útočník Bayernu Ivica Olič se raduje z branky do sítě Lyonu.foto: Reuters/Michael Dalder

„Nikdy jsem nevěřil, že bychom mohli postoupit takovýmto způsobem,“ řekla pro oficiální klubové stránky hvězda večera Olič. „Tři góly v takovémto utkání jsou úžasné. Ale celý tým hrál tentokrát skvěle, a proto to pro mě bylo v útoku jednoduché,“ mínil chorvatský kanonýr. „Myslel jsem si, že jsem své životní zápasy odehrál proti Manchesteru United, ale tyto byly také velmi důležité. Když to týmu klape, pak si to útočník může celkem užít,“ dodal.

Robben chce ve finále Inter

To záložník německého výběru Arjen Robben už ví, proti komu by se rád postavil ve finále 22. května na madridském stadiónu Santiago Bernabeu. „Jednoznačně chci hrát proti Interu,“ říká talentovaný Nizozemec. Je to pro náš tým lepší. S Barcelonou bychom mohli mít velké problémy,“ myslí si Robben, který právě pod milánským koučem Mourinhem už působil v londýnské Chelsea. „V tuhle chvíli jsem na náš tým ohromně hrdý. Probojovali jsme se do finále, je to skvělá sezóna,“ zakončil.

Zato v táboře Lyonu zavládl velký smutek. I přes celkovou porážku 0:4 v semifinálových kláních však Francouzi svůj tým nezatracují. „Je to krok dopředu,“ řekl pro klubový server prezident poraženého klubu Jean-Michel Aulas. „Skvělé je už jen to, že jsme se poprvé v historii do semifinále probojovali. Samozřejmě, že jsme doufali v něco víc. Když postoupíte do semifinále, chcete hrát finále. Když jste v něm, chcete vyhrát,“ poznamenal činovník Lyonu.

Skvělé týmy neumírají

„Narazili jsme na těžkého protivníka, který byl lepší jak po technické, tak i po fyzické stránce. I když jejich zranění hráči běhali po hřišti jak králíci,“ pokračoval Aulas. „Velké týmy umějí po prohře odejít s hlavou nahoru. Abychom jednou mohli takovouto pouť Evropou zopakovat, musíme teď úspěšně zakončit sezónu. Olympique Lyon je skvělý tým, a skvělé týmy nikdy neumírají,“ dodal prezident francouzského klubu.

Útočník Bayernu Mnichov Thomas Müller (vlevo) se snaží prosadit kolem stopera Lyonu Crise.foto: ČTK/AP/Laurent Cipriani

Úterní souboj také potvrdil slova trenéra Bayernu Luise van Gaala, který se svým výběrem v této sezóně už porazil takové týmy jako Juventus, Fiorentinu, či Manchester United, a po právu pak proklamoval, že jeho tým může vyhrát nad kýmkoliv.

„Bayern může porazit jakýkoliv tým, proto jsme tam, kde jsme,“ zopakoval Van Gaal. „Udělali jsme skvělou práci. Probojovat se do finále je něco úžasného. Takový úspěch je skvělý pro celý klub. V týmu jsou skvělí kluci, náramně se s nimi pracuje. Ještě jsme ale nic nevyhráli,“ zůstává nohama na zemi trenér mnichovského velkoklubu.

Reklama

Související témata: