Hlavní obsah

V Barceloně před odvetou Ligy mistrů zaútočili na hráče Interu i kouče Mourinha

BARCELONA/PRAHA

Fotbalisté Interu Milán i jejich trenér Jose Mourinho se údajně stali obětí útoku rozvášněných fanoušků v Barceloně, kde je ve středu čeká odvetný zápas semifinále Champions League. Hráči i realizační tým milánského celku neměli v Katalánsku vůbec lehkou noc, jelikož jim pod okny hotelu Rey Juan Carlos I. co chvíli vybuchl nějaký dělbuch.

Článek

Fandové Barcelony, která do odvety vstupuje po prohře 1:3 ze hřiště Interu, napadli autobus s milánskými fotbalisty už cestou z letiště. Podle italského deníku Corriere dello Sport na autobus převážející hráče Interu házeli fanoušci plechovky. Útokům se nevyhnul ani sám trenér hostujícího týmu Mourinho. Do auta, které kouče převáželo, prý rozvášněný dav kopal a plival na něj. Dokonce se ho snažili i převrátit. To už ale stačila zasáhnout španělská policie.

Vítězná série 

Tím se ovšem Mourinho podle jeho zvyku rozhodit nechce. Sebevědomému portugalskému trenérovi zatím vše vychází podle představ. Včetně vítězství z prvního zápasu nad favorizovanou Barcelonou vyhráli jeho svěřenci již šest zápasů v Lize mistrů v řadě, soupeř mu musí v odvetě nasázet minimálně dvě branky a v jeho sestavě bude scházet pouze vykartovaný Dejan Stankovič. Na hřišti by se však měl objevit špílmachr Wesley Sneijder. „Je v pořádku a hrát bude. Uvidíme během zápasu, zda bude v pořádku, aby odehrál celých devadesát minut. Stále se potýká s malými obtížemi, ale na posledním tréninku vypadal dobře,“ vysvětloval Mourinho.

Podobně jako po prvním zápase, i před odvetou zahrál kontroverzní kouč směrem k soupeři na lichotivou strunu. „Barcelona je špičkový tým se špičkovým koučem a špičkovými hráči. Po dlouhou dobu hrají podle stále stejné filosofie. Mohli jsme vidět Ibrahimoviče a Messiho hrát na mnoha rozdílných pozicích. Je to tým plný rozličných herních situací. My ale máme svůj vlastní způsob hry a zabýváme se jen naší hrou,“ dodal trenér, který Ligu mistrů vyhrál v sezóně 2003/04 s Portem.

Oba týmy touží po postupu do finále, podle Mourinha ale postoupí jeho svěřenci. „Naším snem je vyhrát Ligu mistrů. Pro Barcelonu je to posedlost. A to je rozdíl mezi námi. Sen je čistější než posedlost. Zahrát si finále Ligy mistrů byl sen pro Barcelonu v loňském roce, kdy se finále hrálo v Římě (Barcelona ve finále porazila Manchester United 2:0 - pozn. red.). Ale zahrát si finále v Madridu (letošní místo konání finálového zápasu - pozn. red.), tím jsou posedlí,“ vysvětlil svou teorii.

Peklo na stadiónu

Barcelona má před sebou jednoznačný cíl - obhájit prvenství v soutěži. To se naposledy podařilo AC Milán v roce 1990. A ačkoliv podlehla v úvodním duelu na půdě Interu 1:3, na postup stále myslí. Důvod jí k tomu dávají domácí zápasy, v nichž ofenzivně exceluje. V osmifinále a čtvrtfinále smetla Stuttgart i Arsenal čtyřmi brankami.

„Musíme více kontrolovat míč a častěji útočit než v prvním utkání. Jsme velmi rádi za tu možnost čelit tomuto zápasu. Chtěl bych, aby si hráči uvědomovali, že je to čest a zároveň, aby si zápas užili.  A chtěl bych, aby fanoušci udělali na stadiónu pořádné peklo,“ burcuje trenér Katalánců Pep Guardiola fanoušky.

Devětatřicetiletému trenérovi bude chybět kapitán Carles Puyol, jehož místo by ve středu obrany mohl zaujmout Gabriel Milito, bratr Diega, který byl v úvodním utkání u všech třech branek Interu. „Chceme dosáhnout na finále a máme na to dostatečně dobrý tým. V Miláně jsme skórovali jako první a přestali jsme se snažit vstřelit druhý. A to musíme změnit, protože máme jen 90 minut. Inter respektujeme a nepřemýšlíme nad tím, co se stalo v prvním utkání, přemýšlíme jen o obhajobě vítězství v Lize mistrů. Pokud se dostaneme do finále, bude to po úžasném zápase,“ snažil se Guardiola navnadit diváky.

Zápas začíná na stadiónu Nou Camp ve 20:45 a řídit jej bude belgický sudí De Bleeckere. Duel vysílá přímým přenosem ČT 4 Sport a v on-line reportáži ho můžete sledovat i na stránkách Sport.cz.

Reklama

Související témata: