Hlavní obsah

Ribéry si finále Ligy mistrů nezahraje, UEFA potvrdila jeho třízápasový trest

NYON

Evropská fotbalová unie UEFA zamítla žádost Bayernu Mnichov o zrušení třízápasového trestu za vyloučení pro záložníka Francka Ribéryho. Francouzský reprezentant tak nejspíš přijde o finále Ligy mistrů proti Interu Milán, i když bavorský klub plánuje ještě odvolání ke sportovnímu soudu CAS v Lausanne.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Fotbalista Bayernu Mnichov Franck Ribéry může plakat, finále Ligy mistrů si nezahraje.

Článek

Ribéry dostal červenou kartu v prvním semifinálovém duelu proti Lyonu za faul na útočníka Lisandra Lópeze. Bayern se snažil o to, aby jeho opora dostala pouze tradiční jednozápasový trest za vyloučení, který si hráč už odsloužil ve vítězné odvetě.

UEFA dnes nicméně potvrdila rozhodnutí své disciplinární komise, jež usoudila, že Ribéryho šlápnutí na Lópezův kotník bylo vážným faulem.

Tříhodinovým jednáním za účasti Ribéryho případ ještě neskončí, protože Bayern se hodlá odvolat k CAS. "Budeme bojovat dál," uvedl předseda mnichovského klubu Karl-Heinz Rummenigge. Podle něj by se mohla arbitráž zabývat odvoláním už příští týden, aby Ribéry případně stihl finále, jež se hraje 22. května.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.