Rubriky:

Liga mistrů

Ribéry si finále Ligy mistrů nezahraje, UEFA potvrdila jeho třízápasový trest

5. května 2010 18:36 - NYON

Evropská fotbalová unie UEFA zamítla žádost Bayernu Mnichov o zrušení třízápasového trestu za vyloučení pro záložníka Francka Ribéryho. Francouzský reprezentant tak nejspíš přijde o finále Ligy mistrů proti Interu Milán, i když bavorský klub plánuje ještě odvolání ke sportovnímu soudu CAS v Lausanne.

 

Wolfgang Rattay, Reuters

Ribéry dostal červenou kartu v prvním semifinálovém duelu proti Lyonu za faul na útočníka Lisandra Lópeze. Bayern se snažil o to, aby jeho opora dostala pouze tradiční jednozápasový trest za vyloučení, který si hráč už odsloužil ve vítězné odvetě.

UEFA dnes nicméně potvrdila rozhodnutí své disciplinární komise, jež usoudila, že Ribéryho šlápnutí na Lópezův kotník bylo vážným faulem.

Tříhodinovým jednáním za účasti Ribéryho případ ještě neskončí, protože Bayern se hodlá odvolat k CAS. "Budeme bojovat dál," uvedl předseda mnichovského klubu Karl-Heinz Rummenigge. Podle něj by se mohla arbitráž zabývat odvoláním už příští týden, aby Ribéry případně stihl finále, jež se hraje 22. května.

ČTK

Zrušit


Časová osa: Liga mistrů

Filtr článků - Liga mistrů


Podsekce:

       
  • Souhrn
  • Výsledky
  • Tabulky
  • Kalendář

Načítám data
Vyčkejte prosím, načítám data..